Installatieautomaat achter aardlekautomaat?

RvM

  • #1
Vandaag is mijn groepenkast vervangen ivm aansluiten zonnepanelen. Mijn aardlekautomaat (Hager ADA916G) is overgezet naar de nieuwe groepenkast. Nu hebben ze hier echter voor zover ik kan zien twee installatieautomaten op aangesloten. Is dit juist? Voor zover ik weet zat de groep in de vorige situatie direct op de aardlekautomaat?

 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Waar nu de aardlekautomaat is geplaatst, had een aardlekschakelaar geplaatst moeten worden.

Dit heeft zo bijzonder weinig nut, je hebt 2x16A groepen maar die kunnen tesamen maar 1x16A gebruiken door de automaat die er voor zit.
 

Maurice81

  • #3
Die heeft lekker op zitten letten... Had je zelf de groepenkast gekocht of hebben zij die geplaatst?

Zijn er twee aparte omvormers geplaatst?

Snap niet helemaal waarom ze niet een kast met 3 aardlek schakelaars hebben aangekocht namelijk, nu heb je twee 16a groepen achter 1 16a groep zoals al gezegd werd.
 

RvM

  • #4
Zij hebben de groepenkast gekocht en geplaatst (via de woningbouw). Deze kwam uit de doos met 8 automaten en 2 aardlekschakelaars, dus 4 groepen per aardlek.
De aardlekautomaat is overgezet uit de oude groepenkast. Hier zat meteen de ICT groep achter (pc, server etc). Ik bel maandag even of ze het aan kunnen passen.

Voor zover ik weet zijn er geen omvormers geplaatst. Deze zouden al in/achter het paneel zitten (micro omvormers?)
 

RvM

  • #5
Ik heb trouwens nog een vraag. De buizen aan de bovenkant van de groepenkast sluiten niet aan. Mag dit? Ik dacht ooit gehoord te hebben dat die draden niet open/zichtbaar in de meterkast mogen zitten?

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu