Inloopdouche zonder tegels???

Jose1965

  • #1
Hallo allemaal,

Wij gaan binnenkort de badkamer renoveren :D en nu willen we graag een inloopdouche zonder tegels. Kan ik de wanden grof stucken en dan een lak aanbrengen die waterafstotend is. En zo ja kan deze dan tegen de temparatuursverschillen. :roll:

Heeft iemand hier ervaringen in?? Zou wel willen weten of dit wel te realiseren is.

Groetjes,
Jose
 

Bvdalen

  • #2
Doel je enkel op de muren of ook de vloer ?

Je kan de muren gewoon stucen, voorstrijken en dan afwerken met een watervaste muur verf voor buiten. Goed kitten en dan zou het voldoende moeten zijn. Ik vraag me wel af of het spatwater en kalkaanslag de verg niet snel aantasten en je dus met enige regelmaat je muur opnieuw moet verfen.

Een tegel lijkt mij toch beter.
 

Pigion

  • #3
Als je van poetsen houdt, dan is dit een prima oplossing. Lekker die viezigheid vastgekoekt aan de grof afgewerkte wanden.......schrobben maar.
Ga maar eens te rade waarom sanitaire ruimtes met tegels worden afgewerkt....
Heb je angst voor tegels zetten? Zo moeilijk is dat ook weer niet.
Pigion
 

Caprica

  • #4
Heb je al eens gedacht aan een afwerking met tadelakt? Tadelakt is een waterdichte glans-pleister op basis van natuurkalk. Het is niet goedkoop als je het wilt laten aanbrengen, maar wel zeer ecologisch verantwoord. Er zijn vele creatieve oplossingen mogelijk met dit product, qua vorm en kleur.
Zoek op internetzoekmachines eens naar tadelakt, en naar de mogelijkheden om het zelf aan te brengen. Vooral de nabewerking (polijsten) om het materiaal goed waterdicht te krijgen, is tijdrovend, maar daardoor ook sterk kostenbesparend als je dat zelf zou kunnen doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik denk dat tadelakt te glad is voor een badkamer of douchevloer, wandafwerking is wel goed toe te passen met tadelakt.
 

Sjaan Smit

  • #6
Hij heeft het toch ook alleen over wanden.....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
en nu willen we graag een inloopdouche zonder tegels.
Zou kunnen, misschien op het verkeerde been gezet.
 

Sjaan Smit

  • #8
Hij/Zij stelt niet echt duidelijk zijn/haar vraag inderdaad....
 

Jose1965

  • #9
Helaa wat een boel reacties,

Nee ik hou niet van poetsen :?
En het gaat om de muren. Het lijkt me mooi om de inloopdouche te voorzien van mooie egaal gestucte muren (wit) en antrecit grote tegels op de vloer. een grote regendouche en een rvs radiator aan de muur. Zou het gewoon jammer vinden als ik dat met tegels moet verstoren.

Danke voor de vele reacties. :D

groetjes,
Jose
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Nou ik denk dat je na een paar maanden met een flinke lekkage, of vocht doorslag zit te kijken, als je de wanden niet betegeld.

Maarja die keus is dus persoonlijk.
 

Jose1965

  • #11
Tadelakt is een waterdichte glans-pleister op basis van natuurkalk. Voor de liefhebber van een authentieke, natuurlijke uitstraling is dit iets bijzonders.

Ik heb Tadelakt dus gegoogled en bovenstaande uitspraak is van https://www.bouwecologisch.com/
Ik neem aan dat ik dat toch wel kan vertrouwen??? Of denk ik fout!! Ik bedoel daarmee dat ik dus echt geen zin heb in een lekage.

greetzz
Jose
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Als het goed aangebracht is hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkage, het is wel werk voor een vakman of een klusser met veel ervaring op dat gebied, anders komt u waarschijnlijk van een koude kermis thuis.
 

Mark en 3 meiden

  • #13
Anders even door google'n op noorse of zweedse badkamer er zijn niet heel veel landen die zo gek zijn op tegels als hier in nederland
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #14
Het is ook mogelijk een soort vinyl toe te passen als wand en/of vloerafwerking in badkamers. Wel laten aanbrengen. Wordt bv. ook gedaan als een betonvloer te zwaar is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #15
Dat ziet er gelikt uit op bouwecologisch.
Als er tegels op de vloer komen zou ik wel iets van een plint plaatsen.
Ik zou er niet voor kiezen dat de Tadelakt op de tegels van de vloer aansluit.
*wgb*
 

Jose1965

  • #16
We gaan dat zeker niet zelf doen. Maar vinyl op de muren. Hoe moet ik dat zien??? Is dat wat je ook de vloer kunt leggen???
Ik vindt de tadelakt heel mooi, maar ik ga zeker gebruik maken van een profesional, dat kan ik niet zelf (heb meer verstand van voeten).
Maar de badkamer moet eerst afgebroken (lelijke blauwet tegels) en dan nieuwe leidingen tot in de kelder dus we hebben nog wat te doen.

Jose
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu