Indesit WIDL126 doet helemaal niets meer, zelfs geen lampjes

Tobi

  • #1
Hallo,

ik heb een Indesit WIDL 126 was/droogmachine. Op dit moment doet hij helemaal niets meer, zelfs de lampjes doen niets meer. Het lijkt alsof de aan/uit knop niets meer doet en de machine geen stroom krijgt.
Nu begon het de afgelopen weken ermee dat regelmatig alles uitviel, als ik dan wat klappen tegen de rechter bovenhoek gaf, deed hij het weer. Alleen is hij er nu helemaal mee gestopt. Heel af en toe als je wat klappen erop geeft, wil nog wel eens een lampje flitsen, dan doen ze ook als ik de stroom eraf en weer erop doe. Maar het lijkt me dus een slecht contact in de hoek van het bedieningspaneel.
Ik heb de machine opengeschroefd, het microschakelaartje van de aan/uit knop op de printplaat rechts bovenin doorgemeten, die doet het gewoon. Vervolgens de bedrading tussen print rechts bovenin en die onderin aan de achterkant doorgemeten, ook goed. Ook krijgt de machine gewoon stroom als ik de stekker in het stopcontact doe. Verder heb ik gekeken of ik slechte soldeerverbindingen kan vinden op de print rechts bovenin, heb ik niet gevonden, maar dat wil niet noodzakelijk zeggen dat ze er ook echt niet zijn.

Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn of wat ik verder kan controleren?

Dank en groet, Tobi
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dat kloppen is een beproefd middel , met de achterkant van een grote schroevendraaier ( geïsoleerd handvat ) kan je nog wat kloppen tot je wellicht weer wat lampjes ziet aanspringen.
Op de manier kan je best gericht zoeken.
 

Ronald41

  • #3
Je hebt 99% zeker een slechte soldering.

Met kloppen kom je er inderdaad achter waar ongeveer (op welke print en waar op de print) die zit. Soms kan je op het verkeerde been worden gezet als je, waar je ook tikt, altijd resultaat ziet :mrgreen:

Als de hele machine uitval heeft moet de slechte soldering duidelijk te zien zijn. Meestal op plekken die warm worden en/of mechanische belasting hebben. Eventueel een loep erbij en zoeken maar!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu