Ijsblokjes blijven vast zitten in Amerikaanse koelkast

Wille396

  • #1
Na onze verhuizing heeft onze Amerikaanse koelkast Daewoo FRS U20 bijna een jaar gewerkt zonder dat het water was aangesloten. Van de week weer het water aangesloten en alles leek te werken. Tappen van water werkt. Vullen van het ijsblokjes bakje werkt. Het omdraaien van het bakje van de ijsklontjes werkt. Alleen de ijsblokjes blijven er in zitten en vallen niet in de voorraadbak. Ik heb geen enkel idee waar ik het probleem moet zoeken.
Een ander probleem is Daewoo. Kennelijk hebben ze in NL geen importeur meer. Ik kan ook bijna geen onderdelen vinden.
Volgens een monteur moet het hele ijsblokjes systeem worden vervangen. Volgens hem is dat een probleem en moet hij gaan bellen en hopen dat er ergens nog iemand dat heeft. Kosten ca. €200 exclusief montage.
Koelkast is van 2006 en een dergelijke reparatie is dus geen optie.
Wie weet raad?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dus er zitten wel ijsklontjes in?
Is de vriezer koud genoeg?
Heeft de ijsmachine een testknop?
Typenummer is niet volledig...
 

Wille396

  • #3
De vriezer is -19 en er zitten ijsklontjes in het bakje. Er zit ook een testknop op. Als deze ingedrukt wordt dan wordt het bakje met klontjes omgekeerd. De blokjes blijven echter vast in het bakje zitten en vallen niet in de vergaarbak. Het ijsblokjes bakje is van kunststof.. Onder het bakje zit een wit plastick staafje met 2 draadjes. Ik dacht dat dit een verwarmingselementje zou zijn. Bij het schema van een vergelijkbare koelkast staat dat dit een Ice sensor is.
Als het bakje weer in zijn rustpositie staat begint het vullen van het ijsbakje met water. Aangezien het bakje niet leeg is, loopt het water de koelkast uit.
Achter het typenummer horen nog de letters FAI.

Mogelijk dat je me verder kunt helpen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Draait hij ver genoeg?

Rond 1:10
 

Wille396

  • #5
@S.Oldeerbout het inwendige deel van de koelkast ziet er precies hetzelfde uit als die van mij. Het bakje draait hetzelfde, met het verschil dat bij mij de ijsblokjes er niet uitvallen. ( helaas).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Maak dan zelf eens een filmpje.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7
Ik ben gewent dat het bakje wordt getorst waardoor de ijsblokjes eruit komen , op het filmpje zie je dit niet gebeuren of niet te zien, dus zal het vallen van de ijsblokjes belemmerd worden door het blijven plakken aan de onderkant.
Ik zou het bakje eens grondig reinigen en kijken of het bakje wordt getorst en of er niet alleen een stukje plastic is afgebroken waardoor het torsen niet gebeurt.
 

Wille396

  • #8


Je hebt inderdaad gelijk het bakje behoord getrost te worden. Het is bijna niet te zien dat er een redelijk groot blokje is afgebroken. Ik heb geprobeerd een fotootje te uploaden, maar volgens mij gaat dat niet goed. Inzien wel het is het stukje plastic bij de wijsvinger. Nu het volgende probleem. Ik kan misschien wel zo'n blokje namaken, maar hoe bevestig ik dat zodanig dat het er niet zo weer afbreekt.

Een nieuw bakje zal niet zo duur zijn, maar hoe kom ik daar aan.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #9
Ik denk niet dat dat een los leverbaar onderdeel is , de hele ijsmachine is tevens niet meer leverbaar.
2e hands witgoedzaak , of proberen iets in elkaar te knutselen met rvs boutjes en moertjes.
 

Wille396

  • #10
Ik heb een zaak in Brunsum gevonden die hem waarschijnlijk kan bestellen. Ik kan de complete ijsmaker bestellen in Engeland of Duitsland voor €91 incl. bezorging. Er iets aan maken is niet zo makkelijk, aangezien er nog best wel wat kracht op komt te staan bij het torderen. Het blokje is er niet voor niets afgebroken.
 

Bertminne

  • #11
Hallo

heb hetzelfde probleem met mijn ijsblokjes uit de daewoo vriezer. Heeft zo een ijsblokbakje apart gevonden ? zo ja waar aub .

alvast bedankt .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu