Houtrot in spijlen voordeur

Alanimo

  • #1


hallo allemaal,

ik heb zojuist wat plekjes houtrot ontdekt in de spijlen van de voordeur, zie ook foto.
Nu is mijn vraag, waar doe ik goed aan want het is bijna December.
kan ik het het beste nu verwijderen, vullen en overschilderen of kan ik beter wachten tot het voorjaar.
(ik heb ook geen idee hoe snel zoiets verslechtert.)

alvast ontzettend bedankt voor jullie reacties.

mvg
Alan
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het beste frees je nu alle houtrot al weg, flink diep zodat je zeker weet dat er geen aangetast hout blijft zitten. De gaten vul je met een 2-componenenten houtrotvuller. Goed vlak strijken, laten drogen en vlak schuren. Met 2 lagen grondverf kom je de winter wel door. Dan kun je in het voorjaar aflakken.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb eergisteren een nieuwe neus op de onderdorpel van een flink kozijn (3 meter breed) gemonteerd vanwege houtrot.

De houtrotvuller professioneel van het bekende oranje merk (alab*stine) mag niet gebruikt worden bij temperaturen lager dan 5 graden.

Dit jaar moet het dus nog wel lukken om het slechte hout te verwijderen, de gaten te plamuren met de houtrotvuller en om de plekken van een goede laag grondverf te voorzien het zijn geen grote plekken en er zullen best nog wel een paar dagen met een flauw zonnetje komen. Vergeet niet om de gaten na het weghalen van het rotte hout eerst te behandelen met houtrot impregneer professionele van hetzelfde merk. Dit moet u 30 minuten voor het plamuren met de houtrotvuller doen.

Tip bij het plamuren: wikkel plastic tape om een paar dunne latjes en duw deze tegen de stijl en het geplamuurde stuk. Zo wordt alles mooi vlak en kunt u de hoeken strak afplamuren. Door de tape hecht de houtrotvuller niet aan de latjes en kunt u ze na uitharding eenvoudig weghalen. Hoe mooier u plamuurt, des te minder schuurwerk heeft u er later aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu