Houtkachel met 1000 liter buffer en cv ketel

Marcopp

  • #1
Mijn vraag is:
Bij iemand een houtkachel met 1000 liter buffer aangesloten, na verschillende malen terug en maar blijven veranderen werkt het nog niet optimaal.

kan ik via een bypass gelijk van houtkachel naar radiatoren toe om via retour warmte weer terug in de buffer en natuurlijk via de bypass ook naar het buffer toe,
mijn mening is nog steeds dat de buffer te groot is om eerst met houtkachel buffer op te warmen en vervolgens de radiatoren en vloerverwarming, als we opstoken tot 45 graden hoger komen we niet met temp. dan trekt de radiatoren het vat gelijk koud.

wie heeft er een schema of optie om het goed werkend te krijgen..
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hoor je dat niet zelf te kunnen als je die dingen installeert?

Forum al doorzocht? staan verschillende schema's en hun technische voor en nadelen op.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Zie hierboven, iets installeren is jezelf er eerst in verdiepen. Plaats eens een foto of schema van hoe het is aangesloten.

John
 

Bernhard

  • #4
Als je vat is opgewarmd op 45grd heb je ca. 14,5Kw gebufferd.
Dat is zo leeg. Waarom wordt de temperatuur in het buffervat niet hoger? bernhard
 

Marcn88

  • #5
Maar 45 graden? niet iets er tussen zitten van een ladomat oid ivm creosoot opbouw in je houtkachel en de rest van de beveiligingen? ik hoop dat dit er allemaal tussen zit want je wilt niet weten wat er gebeurt als de kachel aan de kook raakt en de druk niet weg kan dan heb je een gigantische bom dus weet GOED waar je mee bezig bent
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Jij hebt dus bij iemand een kachel aangesloten, terwijl je er helemaal geen verstand van hebt?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Plaats eens een schema, hoe het is aangesloten. Dan zien we snel waar het mis gaat. Ik vermoed inderdaad geen retourtemperatuurregeling, en daardoor de kachel binnen een uur vol creosoot en troep. Daardaar geen warmte in het vat, terwijl je stookt als een gek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu