Houten tussenverdieping sterk genoeg?

Georges41

  • #1
We willen op het 1e verdiep een ruimte opsplitsen om er kamers van te maken, het idee is om een dubbele Gyproc muur te plaatsen, op deze muur zouden nog verwarmingselementen komen.

Onder deze ruimte is de volledig afgewerkte living, daar heb ik via de gaten in de Gyproc (van de inbouwspots) gekeken welke balken er onder deze vloer zitten en daar heb ik mijn twijfels bij; het zijn balken van 6 a 6,5 cm op 15 cm hoogte met een tussenafstand van 40 à 45 cm, de overspanning is 375 cm, er zijn tussenbalken aangebracht tussen de balken. Daarop liggen planken en daarop een OSB die volgens ik kon zien genageld (en gelijmd?) is op de planken.
De bovenzijde heb ik nog niet geopend, daar ligt nu nog een laminaat op.

Volgens de balkenschuif die ik online vind is dit ver onvoldoende als constructie voor deze overspanning ...

Moet dit versterkt worden voor onze scheidingsmuur en meubels etc. voor de komende slaapkamers te kunnen dragen? Wie kan daarbij helpen, contacteer ik een architect, aannemer, ... ?

Extra balken steken is veel meer werk dan wat we oorspronkelijk gepland hebben want dat betekent de hele bestaande vloer uitbreken, (en vrees dat de OSB gelijmd is) langs onder is geen optie want dat is de living die helemaal afgewerkt is met een gyproc plafond.
Wie zou me daarbij advies kunnen geven ?

Alvast bedankt
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een constructeur inschakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu