Houten balken spuiten

Mefke

  • #1
Ik wil graag ronde houten balken gaan spuiten, balken zijn voor hindernissen voor paarden. Ik heb ze altijd met de hand geverft maar nu wil ik zowiso de grondverf gaan spuiten omdat dat gewoon veel sneller gaat.

Ik heb een zware compressor en heb 1 goedkope spuit bijgekocht voor de hindernissen want dat hoeft niet zo perfect. Maar nu wil ik graag weten moet ik ze voorbehandelen? en want voor soort verf kan ik spuiten en hoe te verdunnen.

Auto lak spuiten lukt me wel dus spuioten opzich zal geen probleem geven. Maar de hindernissen moet toch om de 2 jaar zeker opnieuw gedaan worden en vind het dan zonde om dure verf te gaan gebruiken.Koop liever na 4 jaar nieuwe balken.

alvast bedankt :)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u een water- en olieafscheider ( bij een oliegevulde compressor ) na de tank in de leiding opneemt kunt u alle verfsoorten verspuiten.

Het goedkoopste is bouwmarktverf als u toch om de 4 jaar andere balken wilt aanschaffen.

Hanteer dezelfde spuitdruk die u bij het verspuiten van autolak instelt.

Verdunnen zonder Cup is en kwestie van gevoel. U kun ook kant-en klare spuitlakken verkrijgen die u zelf niet behoeft te verdunnen. Ze zijn er ook in watergedragen kwaliteit. Wel een beetje duurder dan de bouwmarktvariant, maar dat spreekt voor zich.

Als grondlak zou ik een AllGrund primer nemen op watergedragen basis. Deze is makkelijk te verspuiten en met water verdunbaar.
 

Kacheltje

  • #3
Dag Mefke,
Zoek een verfsoort die te verdunnen is met wasbenzine. Omdat de verf dun moet zijn voor spuiten moet deze wel snel drogen om het lopen van de verf tegen te gaan. Zodra de verf uit de spuit komt droogt deze dan al enigszins. Met terpetine gaat dit te traag.

Voor de ondergrond geldt hetzelfde, een grondverf moet wel bestand zijn tegen de verf die je voor de kleur gaat gebruiken.

Mogelijkheden van acrylverf spuiten zijn er ook. Hoe dat zit zal je even moeten wachten op de specialisten hier.
Oh hij is er al zie ik...
 

Mefke

  • #4
:) bedankt

aangezien jullie veel meer verstand hebben van schilderen als mij :P heb ik nog een vraag,

de balken bevatte scheuren en nu vul ik ze op met simpele plamuur (merknaam mag niet he ) maar heb ook tijdje met kit gedaan

wat is hier het beste voor plamuur of bijv acryl kit
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Hout heeft een natuurlijke eigenschap: het blijft werken iov temperatuurverschillen en vocht op- en afgifte.

Gewone plamuur heeft geen enkele zin ( te veel gips dat alleen maar barst ), kit kan een tijdelijke oplossing zijn.

Er bestaan flexibele 2K-houtreparatiemiddelen. Deze houden het het langst uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu