Hoe vloerverwarming circulatiepomp met thermostaat vervangen

M@rk_$

  • #1
Hoi allemaal,

Ik overweeg om mijn oude Grundfos UPS 15-50 130 vloerverwarming circulatiepomp te vervangen door een nieuwe meer energie efficiente pomp.
De huidige pomp (zie foto) zit echter gekoppeld aan een oranje thermostaat, CAEM TU 10 B. Ik begrijp dat deze combinatie ervoor zorgt dat de pomp niet standaard aan staat, maar alleen via de sensor aan wordt gezet als dit nodig is.

Mijn vraag:

De vervangende nieuwe pomp (DAB Evosta 40-70/130) heeft alleen een 230V aansluiting en niet een extra aansluiting om de thermostaat mee te koppelen. Dit is volgens de verkoper niet nodig omdat de nieuwe pomp hiervoor een interne regelaar heeft en bovendien veel energie zuiniger is.
Klopt dit? Kan ik simpelweg de oude pomp vervangen, het snoer naar de thermostaat losknippen en deze laten zitten waar hij zit? Maakt het dan nog uit hoe ik deze thermostaat knop instel?

Alvast hartelijk dank voor de reacties!

 

JeffreyD94

  • #2
Dit betreft een maximaal thermostaat met automatische reset. (Zover ik kwa informatie kan vinden hierover.) Deze beveiligd de vloerverwarming tegen een te hoge temperaturen, en schakelt de pomp uit als de temperatuur te hoog word. Deze is echter zelf instelbaar, en kan ook als regelthermostaat werken (In deze situatie niet wenselijk.)

De aansluiting kun je bij de pomp losmaken, op de nieuwe pomp kun je deze aansluiting weer hergebruiken. (Zover ik kwa informatie kan vinden.) Op zelfde manier weer aansluiten.
Op de grundfoss kun je het dekseltje eraf halen om aansluiting los te maken.

Veel succes.
(Pomp zou 1-1 uitwisselbaar zijn, vraag dit voor de zekerheid even na.)
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Wat ik mis, is een capilair aan de thermostaatknop :roll:

En ik mis ontluchting op de hoogste punten :idea:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu