Hoe schuifpui plaatsen op onderbalk spouw

Michiel43

  • #1
Ben bezig met stukje aanbouw. Wil een schuifpui plaatsen, maar weet nog niet precies hoe ik de constructie het beste kan aanpakken. Hierbij een foto en schetsvoorbeeld toegevoegd. Blauw aangegeven is het hoogte metselwerk van binnenmuur en buitenmuur. Met Dpc aangebracht/ingemetseld over 12 cm pir plaat. De spouw is 15 cm breed. Dpc loopt op fundering onder buitenmuur weer naar buiten met open stootvoegen. Tot zover in controle.
De pui is ongeveer 14 cm diep/breed. Waarbij 3 cm overlap is met buitenmuur. De overbrugging vanaf de binnenmuur is us 15 cm + zo'n 3 cm is 18 cm vanaf de binnenmuur. De binnenmuur is opgemetseld tot zo'n 5 cm onder peil. Buitenmuur is een stuk lager nog. De werkvloer binnen wordt later gestort na montage van de pui. Fundering is opgemetseld met betonstenen.

Zit eraan te denken om de pui op een hardhouten onderbalk te plaatsen. Op welke manier kan ik deze onder/draagbalk het beste monteren? Mag deze op de buitenmuur rusten? Of moet de pui gewoon los van de buitenmuur hangen aan binnenblad? Of hebben jullie andere tips?


 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu