Hoe radiator ontluchten met middenaansluiting??

Heze

  • #1
Beste mensen,

Laatst heb ik een radiator met middenaansluiting gekocht (2ehands) en aangesloten (via de middenaansluiting). Als de middenaansluiting gebruikt wordt dan zijn er speciale regels met bijvoorbeeld welke radiatorkranen geschikt zijn voor deze radiator.

Bij deze radiator zit een kraantje wat maar op 1 plaats vast zit aan de radiator, in plaats van de 'oude' kraantjes met een in- en een uitgang.

Nu zit er in deze radiator geen ontluchtingsnippel. Nu is mijn vraag: ontluchten deze radiatoren zichzelf, of heeft deze radiator alsnog een ontluchtingsnippel nodig?

Als deze radiator een ontluchtingsnippel nodig heeft, dan zal deze waarschijnlijk aan de bovenkant gemonteerd moeten worden. Het probleem is echter dat als ik een stop uit de radiator draai, dat deze eigenlijk 2 functies heeft: afdichting naar buiten toe, en ook afdichting tussen de aanvoerbuis en de beide platen van de radiator.

Als ik hier een standaard ontluchtingsnippel in draai dan blijft de verbinding tussen de aanvoerbuis en de beide platen open, en zal de radiator altijd op vol vermogen warmen, ongeacht de stand van het kraantje.

Ik weet echter niet wat het merk van de radiator is. Het lijkt nergens op te staan, dus ik kan hier ook moeilijk op googlen. Weet iemand wat voor ontluchtingsnippel ik nodig heb voor deze radiator, of kan iemand iets anders zinnigs zeggen over dit probleem?

Alvast bedankt voor de reacties!
Groeten Hendrik
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Plaats eens een foto. want de radiator moet gewoon ontlucht worden, wat ook zeker zal kunnen.

groeten b
 

Heze

  • #3
Beste B,

Zie hieronder voor de foto's



Alvast bedankt voor de reacties!
Groeten Hendrik
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Rechts boven hoort geen blinde stop te zitten, maar en ontluchtersdopje.
 

Heze

  • #5
Gevoelsmatig ben ik het helemaal met je eens.
Het probleem is echter dat deze stop een dubbele functie heeft: afdichting naar buiten toe, en afdichting tussen de buis en beide platen.

Weet iemand van jullie een webshop waar ik deze speciale ontluchters kan bestellen? Ik ben al bij een installateur geweest en na enige uitleg begreep hij wat ik bedoelde en zei hij dat deze ontluchters merkgebonden zijn...

Herkent iemand van welk merk deze radiator is?

Groeten Hendrik
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Heb je het dopje er al eens af gehaald?
Ik zie nu je probleem inderdaad ook, als je er een ontluchter in draait dan wordt de radiator warm en kun je hem niet uitzetten met de kraan...
 

Heze

  • #7
Precies!

Weet iemand waar ik dergelijke ontluchtingsstoppen kan vinden?

Alvast bedankt voor de reacties,
Groeten Hendrik
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #8
De oplossing is niet zo moeilijk hoor!
Je hebt een verkeerde radiator, deze radiator is gemaakt om de insert aan de rechterzijde van de radiator te monteren en aan de linkerzijde hoort dan de ontluchtingsnippel te zitten.
Helaas voor jou zul je een andere radiator moeten bestellen welke voorbereid is voor de insert aan de linkerzijde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu