Hoe bevestig je een paumelle in kozijn

Passion1958

  • #1
Ik zou graag weten hoe je een paumelle in het kozijn kan plaatsen. Ik zie wel overal dat je moet boren maar meer info kan ik niet vinden. Mijn bovenste paumelle valt er steeds uit. Jammer genoeg doet de woningbouw hier niets aan. Zij vinden dat ik het kozijn maar moet vervangen. Ik woon alleen en ben niet echt een klusvrouw. Ik heb al van alles geprobeerd maar niets blijft zitten, dus dacht ik eraan om een nieuwe paumelle aan te brengen op een andere hoogte, zowel in het kozijn als in de deur. De deur snap ik wel want dat kan ik goed zien is een gat boren en dan de paumelle erin draaien. Maar hoe zit het in het kozijn. Ik denk dat het een houten kozijn is en daar over heen zit een metalen afdek lat.
Ik tob al maanden met dit probleem en kan dus mijn deur niet gebruiken en zou nu wel graag snel dit probleem oplossen. Ik hoop dat iemand mij goed advies kan geven. Ben al bij de diverse bouwmarkten geweest maar ook daar krijg ik alleen het antwoord om dan maar een klusjesman te huren of nieuw kozijn er in te zetten.

mvg Patricia
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Houten kozijnen met een metalen afdeklat ken ik niet. Wel metalen kozijnen. Het materiaal is slechts 0,8 of 1 mm dik. De paumelles die daarin zitten, worden vastgedraaid in een steunbus met binnenschroefdraad. Een ander woord voor deze steunbus is blindklinkmoer. En deze wordt aangebracht met een blindklinkmoertang.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Volgens hoort de woningbouw dat gewoon op te lossen, het kozijn behoort tot het onroerend goed.

Beetje leeswerk, hier kunt u vinden wat u zelf moet doen en wat de woningbouw moet doen.
Laat u zich niet afschepen.
 

Passion1958

  • #4
Walker,

dank voor uw bericht. Ik dacht dat het metaal met hout was, maar zoals ik al zei ben ik echt geen klusser. Dus dan ga ik er vanuit dat is zoals u hier aangeeft. zo te lezen dus voor mij niet te doen. niet dat leeftijd er toe doet maar ben al over de zestig en alleenstaand.
mvg Patricia
 

Passion1958

  • #5
Jan, Ook dank voor uw info. Ik heb uw informatie goed doorgelezen. Ook natuurlijk de site van de woningbouw. Zij hebben een service contract wat je kan afsluiten maar dan moet je eerst alle gebreken zelf maken. Ik woon al ruim 30 jaar in dit huis, dus kan je wel zeggen dat er vele gebreken zijn ontstaan. Jammer genoeg werken zij echt niet mee en ik heb al een paar keer gevraagd dit op te lossen. Op de sites die u doorgaf zag ik dat het wel voor de woningbouw is omdat het geen kleine reparatie is maar gewoon versleten na al die jaren. Ik wil niet een slechte verhouding krijgen met de woningbouw maar ik ga me er verder in verdiepen om te kijken of ik het kan oplossen.
mvg Patricia
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Neem anders even contact op met HellowLaw, voorheen jurofoon, zij kunnen u misschien verder helpen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu