Het langzaam doorbranden van de cv-moduleren.

Ramaoel51

  • #1
Eerst even een korte uitleg dan het probleem. Beneden hebben we vloerverwarming en 2 radiatoren in de kamer en 1 in de bijkeuken. Als ik in de werkkamer boven de radiator heel iets openzet nog geen kwartslag dan blijft de cv contenu op ongeveer 45 gr. stoken. Aan de radiator van de werkkamer zit wel een hele lange leiding.De radiator in de douche heb ik al geknepen en de vloerverwarming ook en de temp. idem.
In de bijkeuken heb ik dit ook gedaan. Is dit normaal of moet ik nog eits veranderen. Gr.Leo
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Tijdens dat moduleren zoekt de ketel en de thermostaat naar de juiste lijn ivm je gevraagde temperatuur,dus in de ruimte waar deze thermostaat hangt moet u dit ook toelaten,in de overige ruimten kunt u nagelang uw vraag zelf eventueel knijpen.

Let op - doordat u in de huiskamer vloer verw - heeft gaat hier de voeler van netjes open en dicht (ook vaak dicht dus) gaat u nu de rest in huis ook dicht of erg laag zetten dan is een bypass nodig zodat de pomp zijn water wel kwijt kan
-anders straks veel geluid in huis van klapperende kranen en steunende buizen,

Kortom zet niet te veel kranen dicht anders ontstaan er veel andere klachten .
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #3
Hoe word er hier gestookt/geregeld??
ik krijg de indruk dat het weersafhankelijk gebeurd, want anders was hij
uit gegaan als de temperatuur in de kamer waar de thermostaat hangt
bereikt was :wink:
 

Ramaoel51

  • #4
Niet weersafhankelijk- en op de stand handbediend.
 

Ramaoel51

  • #5
Ik bedenk mij nu dat 2 jaar geleden de buitenvoeler is verwijderd. Of nu bij de ketel de draden wel goed zitten weet ik niet. De bedrading moet dan ook worden veranderd?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #6
Modulerend wil zeggen de gevraagde temp wordt gezocht via een lijn welke gevraagd wordt en de afkoeling vd woning,dus vaak begint deze smorgens dus hoog want opdat moment is er een groot temp-verschil naarmate de dag duurd zal dus de woning opwarmen en de water temp zakken,bijv - bijstart smorgens even bij 65 C enlater op de dag terug naar bv 40C-modulerend gaat hij dus precies uit komen tussen wat er uit gaat aan warmte en er in moet.

Zou het echt zo zijn dat men denkt dat dit niet goed is dan zou het in de kamer bijv,24C zijn maar dat is het niet want men ziet bijvoorbeeld toch de gevraagde instelling bijv, 20C en die het dan ook is-- waar veel mensen zich over opwinden is dat men toch het "vlammetje warmte vraag blijft zien)dan zit hij op z,n minimum en houdt continu die 20C aan,maar komt er ook niet bovenuit

Hierbij ondergetekende op het moment
Warmte vraag 20C - watertemp radiatoren 42C op 19 radiatoren-
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu