Handoekradiator én vloerverwarming regelen

Niels

  • #1
Kan ik mijn handoekradiator en de vloerverwarming (5m2) aan elkaar koppelen en in één keer regelen met bijvoorbeeld een multibox K-RTL? Dat is een inbouwkastje dat zowel een normale thermostaatknop als een retourwatertemperatuurbegrenzer (9x woordwaarde?) bevat.

Volgens mij ziet het er dan alsvolgt uit:

De aanvoerleiding gaat naar de handoekradiator, de retourleiding vormt de vloerverwarming en heeft aan het einde de Multibox K-RTL. Deze zorgt er voor dat A) de leiding van de vloerverwarming niet te heet wordt en dat B) de omgevingstemperatuur ingesteld kan worden.

Klopt dit allemaal of zie ik een groot nadeel over het hoofd?
 

Bassss

  • #2
Zonder specialist te zijn op dit gebied het volgende.

Ik kan me zo voorstellen dat de radiator de omgevingstemperatuur relatief snel op temperatuur heeft en dan dus de aanvoer afsluit. Aangezien vloerverwarmingen veel langer nodig hebben om op temperatuur te komen, kan het best eens zo zijn dat je vloer nog niet warm is.

Is het een optie om twee knoppen te hebben? In dat geval kun je je aanvoer splitsen, een je vloerverwarming in en een je radiator op. Aan het eind van je vloerverwarming wel een nromaal RTL-ventiel plaatsen.

suc6
 

Niels

  • #3
Ik ga de vloerverwarming toch maar op een verdeler aansluiten. Kost wat meer, maar biedt toch veel voordelen.
 

Proost

  • #4
Dat is een correct besluit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu