Halogeenspotjes werken (soms) niet

Mboerema

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een jaar geleden 5 halogeenspotjes in het plafond van onze gang geïnstalleerd. Het zijn allemaal 12V spotjes die met een transformator ertussen op de 230V netspanning zijn aangesloten. Merken verwijderd. Moderator

Dit heeft een half jaar probleemloos gewerkt, hierna vielen ineens af en toe de spotjes uit (allemaal tegelijk). Na dan de schakelaar een aantal keer te hebben aan-uit geklikt begonnen ze allemaal weer te branden. Deze problemen hebben een week of 2 geduurd, daarna hebben we er maanden lang geen last meer van gehad.

Tot vorige week ineens weer alle spotjes uitvielen. In het begin werkte het aan-uit kliktrucje nog wel, maar inmiddels gebeurt er helemaal niets meer. De spotjes weigeren nog langer te branden.

De ruimte tussen het plafond waarin de spotjes zijn ingebouwd en het dak is niet zo heel erg groot (20 - 30 cm), direct boven het plafond zit noppenfolie ter isolatie en daarboven tocht het flink door om schimmelvorming te voorkomen (er zijn tochtgaten in de buitenmuur geboord).

Wat kan er aan de hand zijn? Wellicht is de transformator doorgebrand? Of is dit type transformator niet geschikt voor de genoemde omstandigheden?

Wie weet raad? Alvast bedankt!
 

Gerrit

  • #2
Wij weten niet welke trafo het precies is, maar als het als één pakket werd aangeboden mogen we er van uit gaan dat de trafo er voor geschikt is.
Tel de vermogens van de lampjes bij elkaar en kijk of de trafo minstens evenveel heeft.
Meet dan met een voltmetertje of de trafo nog wel spanning af geeft.

Sukses.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu