Haakse demontabele verbinding

Fsas

  • #1
Dag

Ik ben op zoek naar een goed idee om mijn vensterbank te "isoleren". Het probleem is als volgt: we hebben een vensterbank van ongeveer 18mm dik. De gordijnen vallen daarbuiten zodat veel van de warmte van de radiator daaronder achter de gordijnen terecht komt. Verlengen van de vensterbank om dit te voorkomen gaat niet. Het idee is nu om een plank rechtop aan de rand van de vensterbank te zetten zodat het gordijn daar achter valt en de warme lucht voor die plank naar boven stroomt (en dus niet achter het gordijn bij het raam terecht komt). Omdat de vensterbank afgestoft moet kunnen worden kan dat geen permanente verbinding zijn maar zou dat vrij eenvoudig demontabel moeten zijn. Heeft iemand een goed idee? Ik heb aan scharnieren gedacht maar er staat een kast aan een kant dus dat is ook niet erg handig.
met vriendelijke groeten, Anjo
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Kan je je gordijnrails niet verplaatsen zodat je gordijnen boven de vensterbank vallen?
 

Fsas

  • #3
Dat lost het probleem niet op. Door de plooien hangen stukken van het gordijn namelijk verder naar voren dan de vensterbank. Dus ook als de gordijnen de vensterbank zouden raken, dan nog steeds bestaat het probleem dat er warme lucht achter stroomt.

groetjes, Anjo
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Om op je originele vraag terug te komen, je zou de plank met duvels in de vensterbank kunnen plaatsen. Je krijgt dan wel gaatjes in je vensterbank.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Hoe breed is de vensterbank?

In bovenaanzicht een U maken, de pootjes naar het kozijn toe en met een magneetsnapper vast zetten. Om er wat stevigheid in te brengen er een strook triplex onder maken zodat je in doorsnede een L krijgt.
Als het niet te groot is, kan je dit er in één stuk aftillen.
 

Fsas

  • #6
Het zal niet in 1 stuk gaan want ik denkt dat dat te zwaar en/of onhandelbaar is maar in meerdere stukken kan wel. Prima tip. ik wacht even af of wellicht iemand met nog iets eenvoudigers komt...
met dank voor het meedenken.
groetjes, Anjo
 

De Bob

  • #7
Een vislijntje voor de gordijnen spannen, tussen de kozijnen.
20/30 CM boven de vensterbank
 

Fsas

  • #8
Vislijntje.... goeie en eenvoudig!

dank je wel.

groetjes, Anjo
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu