Grohedal Toilet doorstroom

Rheesbeen

  • #1
Hallo,

Ik heb een Grohedal inbouw toilet die zeer langzaam doorloopt. In eerste instantie dacht ik nog dat dit bij het betreffende model hoort, maar na 2 jaar ben ik het systeem meer dan beu, met name omdat mijn jonge dochter niet hard genoeg kan drukken om de wc fatsoenlijk door te spoelen.
Bij iedere spoeling moet ik de knop zeer stevig ingedrukt houden en komt er maar een minimale hoeveelheid water uit. Echter, als ik handmatig afsluitstop (ik weet niet precies hoe dit onderdeel heet) omhoog til, dan loopt het toilet ook gewoon snel leeg.
Het lijkt erop dat het pneumatische systeem niet goed functioneert of wellicht niet goed is ingesteld. Er zitten twee knoppen op en beide resulteren in dezelfde doorstroom snelheid: Of alleen de grote witte knop, of allebei (groene alleen kan niet). Geen idee of dit zo hoort te zijn.

Ik heb op google al veel gezocht maar kan geen handleiding of iets dergelijks vinden. Zijn er mensen die ervaring hebben met dit systeem en een mogelijke oplossing hebben? Ik weet niet wat het type nummer is (nummer op de foto geeft geen hits) en hoe oud het toilet is.
Onderstaand de foto's van het systeem.
Alvast dank voor suggesties!

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Lees anders deze topic eens door.

klik hier

Succes
 

Rheesbeen

  • #3
Dank! Dit lijkt inderdaad hetzelfde type te zijn.
Ik heb even de onderstaande zaken getest en ik krijg het niet voor elkaar om te spoelen doot stevig op een van de slangetjes te blazen (beide slangetjes getest).
De tweede stap (slangtjes dichthouden en controleren of de klep niet weg zakt) werkt wel; de klep blijft open totdat ik de slangetjes weer los laat.
Het lijkt er dus op dat het systeem niet lek is, maar dat de knop te weinig druk zet om de klep volledig open te zetten.
Is hier een oplossing voor of is het systeem aan vervanging toe? Ik kan niet goed zien of er veel kalk zit ofzo, wellicht dat ontkalker helpt?

"Je kunt de spoelinrichting testen door op 1 van de slangetjes te blazen, als je op de juiste slang hard genoeg blaast gaat ie spoelen. Als dat niet lukt even testen met een leeg reservoir, als de klep open is even het slangetje dicht knikken en controleren of de klep niet wegzakt.
Je kunt de drukker testen door je vinger op een gaatje te houden, als de knop tegendruk blijft geven is ie goed, wanneer ie langzaam wegzakt is ie lek. "
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je kunt proberen eerst alles te ontkalken en schoonmaken dan weer zien.
 

Combiketel

  • #5
Kijk, de beste oplossing is het complete ding uit de muur te breken en een Geberit te plaatsen. :wink: Maar daar heb je waarschijnlijk niets aan.

Bij dit type heeft ontkalken eigenlijk weinig tot geen zin. Ik heb het al vaak geprobeerd maar het zet gewoon weinig zoden aan de dijk.

Gelukkig kun je voor dit model nog steeds binnenwerken en drukplaten krijgen. Persoonlijk zou ik ze allebei vervangen. Met een beetje moeite kun je dit zelf, heel ingewikkeld is het niet.

Zo heb je weer een aantal jaren plezier van je toilet. :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu