Grohe inbouwreservoir spoelt niet goed meer door

Robertd

  • #1
Mijn Grohe inbouwreservoir (2006) spoelt niet correct meer door. De kleine knop geeft een volledige lediging van het reservoir. De grote knop geeft ook een volledige lediging, zoals het hoort, maar blijft daarna doorlopen tot je de kleine knop weer indrukt.

Wat heb ik al geprobeerd:
- Het systeem werkt met luchtdruk, ik heb de slangetjes al eens losgehaald en opnieuw vastgezet, zonder resultaat.
- Ik heb boven dezelfde configuratie, dus ik heb geprobeerd de knoppen om te wisselen. Dit lost het probleem niet op dus ik kan uitsluiten dat het aan de knop ligt.

Ik heb verder geen ideeen meer dus ik hoop dat iemand me hier verder kan helpen. Het huis is verkocht, dus ik hoop dat dit te fixen is zonder al teveel kosten te hoeven maken.
 

Spijk

  • #2
Door de jaren door kunnen die slangetjes wat slapper worden. Dan blijft er wat meer lucht in de slangetjes zitten en komt er dus minder luchtdruk bij de flotteur uit. Wat wel eens wil helpen is ze een centimeter of twee / drie in te korten. Anders zul je ze moeten vervangen.
 

Robertd

  • #3
Bedankt voor de tip! Ik had er al wel een halve cm af geknipt omdat ik dacht dat de uiteinden misschien niet meer goed aansloten op het bedieningspaneel, maar dat hielp niet. Ik zal er vanavond nog een stukje vanaf knippen, kijken of het dan wel helpt.
 

JeroenEllen

  • #4
Wij hebben hetzelfde probleem, heb het buisje ingekort van de korte spoeling, maar dat hielp niet. Bij knoppen spoelen erg lang door

gr Jeroen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Zitten er 1 of 2 slangetjes aan.

Er is wel een video uitleg voor een met 1 slangetje


voor 2 slangetjes lees ook even deze topic door vaak het balgje niet goed meer.

klik hier uitleg over storing
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Rubber onderin de plunjer is versleten. En helaas deze worden niet los geleverd alleen als een compleet uitstroommechanisme. Slangetjes inkorten help meestal niet.

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu