Gootsteen loopt niet door (maar is niet verstopt!)

Elmar81

  • #1
Na uren tevergeefs te hebben doorgebracht onder de gootsteen in mijn keuken, hoop ik dat iemand mij in de juiste richting kan wijzen om dit vervelende probleem op te lossen...
Mijn gootsteen loopt niet goed door (een halve bak is na een uur pas weg), maar ik heb geen idee wat hier de oorzaak van is. Ik heb de sifon/zwanenhals vervangen, de afvoer gecheckt op verstoppingen en alles los/schoon gemaakt en weer in elkaar gezet. Het lijkt dus iets met de beluchting te maken te hebben of er zit iets niet goed bij het kruispunt (of hoe het onderdeel direct onder de afvoerplug ook heet). De wasbak loopt vrijwel direct vol als ik het water laat lopen, dus "het probleem" zit vrij hoog in het systeem. Ook komt het water van de aangesloten vaatwasser meteen omhoog als die gaat pompen.



Hopelijk heeft iemand nog een idee over het mogelijke probleem, en kan ik na een paar goede tips weer aan het klussen gaan:)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zal toch een verstopping zijn.
 

Sewerboy

  • #3
Heeft u een kruipruimte waar u de leiding van de gootsteen kunt zien?Hangt deze nog prachtig op afschot of hangt ie door? Heeft u de afvoer al mechanisch gereinigd, met een ontstoppingsveer of nog beter, met een hogedrukspuit met onstoppingskogel?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Welke diameter zit er na de witte sifon?
 

Stephan lood

  • #5
Probeer eens een beluchtingssifon te plaatsen.

als je zeker wil zijn dat je geen verstopping heb zou je het sifon er eens af moeten halen pak een waterslang en doe die in de afvoer.
dicht het overige gat af met een vaatdoek en voorzichtig de kraan open.

als het water gewoon wegloop ook na 5 min zou ik een beluchter sifon plaatsen en is het probleem verholpen.

heb 2 weken terug hetzelfde gehad bij een klant
 

Elmar81

  • #6
Dit leek me een goed idee! Dank daarvoor:) De afvoer lijkt echter flink verstopt te zitten. Het water komt al snel omhoog als ik het in de afvoer laat lopen. Ik heb hier zojuist met een ontstoppingsveer wat aan proberen te doen, maar die komt er niet doorheen blijkbaar. Sterker nog, het water loopt nu helemaal niet meer weg!

Is een ontstoppingskogel nu de enige optie? Of is het slim eerst even met een vloeibare ontstopper te kijken of het op te lossen is? Ik heb geen kruipruimte waar ik de rest van de afvoer kan checken aangezien het een appartement is.
 

Stephan lood

  • #7
Denk niet dat je de afvoer open krijg met vloeibare ontstopper.

je kan 2 dingen doen:

1 huur een vakman in die heeft die afvoer zo open

2 koop een professionele ontstoppingsveer van +/- 150 euro en doe hem zelf ontstoppen

met een goedkoop veertje lukt het gewoon niet veren zijn te dun plus je kan het vuil niet vermalen(draaien) dus krijg je hem nooit open
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Probeer het eerst met vloeibare ontstopper, scheelt nogal in prijs met andere opties, als het niet lukt bent u een paar euro kwijt, daar kunt u zich geen buil aan vallen.
Gebruik in elk geval geen caustic soda.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Als je vloeibare ontstopper gebruikt, en de verstopping gaat hiet niet mee weg, en je laat dan een ontstoppings bedrijf komen, zeg dan wel even tegen die mensen dat er een ontstoppingsmiddel in de afvoer zit.

Dat spul is namelijk erg gevaarlijk als je dat in je ogen krijgt.
En dat wil je zo een man natuurlijk niet aan doen.
 

Sewerboy

  • #10
Is nog een derde optie Stephan. Ontstoppingsveer (in trommel)
huren
 

Elmar81

  • #11
De vloeibare ontstopper komt er ook niet doorheen. Grrr... Ik zal dus een vakman inschakelen om het probleem te verhelpen. En hem idd even op de hoogte stellen van de ontstopper die nu vastzit in de leiding. Dank voor die tip Peter:)
 

Shadykeyrouz

  • #12
I have exactly the same problem, nothing is working. What should I do?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu