Golfkarton of toch asbest rondom CV pijp

Tom_m

  • #1
Goedenavond medeklussers,

In onze woning (eind jaren 60, destijds zelfbouw) ben ik een stuk dikwandige, stalen CV pijp tegengekomen welke is omhult door allereerst een laag teflon tape met daaronder iets wat lijkt op golfkarton.


Het zit om een stuk leiding dat achter schotten doorloopt naar beneden. Enkel het stuk achter te schotten is omhult met dit materiaal.


Ik ben sowieso voornemens het te laten zitten, een heel groot stuk kan ik niet bij zonder veel hak en breekwerk. Maar ik ben wel benieuwd of iemand enig idee heeft wat dit is?







Het lijkt op het eerste gezicht op iets van golfkarton, maar het dicht tapen vind ik wat verdacht. Dacht de vorige eigenaar wellicht ; dit lijkt/is wel asbest, laat ik het maar rondom tapen om vezelverspreiding tegen te gaan?


We hebben de volledige woning gestript en zijn op een zijgevel van de oude dakkapel na, niks asbest verdachts tegen gekomen.

Hopelijk heeft iemand hier een idee over!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dat is idd golfkarton, werd in de jaren 70 gebruikt als leidingisolatie. De afwerking was eerst een laag verbandgaas die daarna werd afgewerkt met gips. Maar er werd ook asbesthoudend materiaal gebruikt om het af te werken.
In dit geval is dus wat anders gebruikt om het karton af te werken.
 

Tom_m

  • #3
Bedankt voor de positieve reactie!

Altijd goed om te weten, ik had al een beetje gezocht op internet naar informatie over vroegere isolatiemethodes, maar niks concreets kunnen vinden. Enkel inderdaad met gips met mogelijk asbesthoudende vezels.

Thanks!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu