Goldband op arduin / blauwe hardsteen

Airst

  • #1
Hallo,

Ben momenteel bezig muren af te pleisteren met Goldband van Knauf. Op de vloer ligt een (mooie) arduinse steen, of blauwe hardsteen die 'verzoet' is. Nu heb ik die vloer niet goed beschermd tegen vallende klodders en spetters van de Goldband. Vandaag kwam er iemand langs die meende dat de vloer nu behoorlijk aangetast zal zijn omdat het gips niet verwijderbare witte kringen in de hardsteen achterlaat. Het bijt kennelijk uit.

Heb nog niet gekeken of dit inderdaad een probleem gaat worden. Weet iemand hier iets over en als dit inderdaad problematisch is, wat kan ik er dan aan doen? opnieuw politoeren of wat?

Alvast dank voor een reactie. Groeten.
 

Albert

  • #2
Geen paniek! Maak de vloer zo goed mogelijk schoon met water eventueel met wat zeep in het water. In geen geval met een zuur middel op de vloer (arduin is kalksteen en lost op in zuur)

Als er daarna nog een sluier aanwezig is kun je de vloer ter plaatste weer zoeten. Dit kan met zeer fijn watervast schuurpapier korrel 1000 of zo wel water gebruiken. Je kunt ook een polijst middel gebruiken maar misschien wordt je vloer dan te glad (glimmend). Het moeilijkste is er weer die mooie draai in te krijgen.

Probeer het eerst in een hoekje wat niet in het zicht ligt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu