Glasblok in douchewand + droogbouwsysteem

Pancake

  • #1
Ik ben bezig met het ontwerp van mijn badkamer en wil daarin een douchewand plaatsen van glasblokken ('glazen bouwstenen'). Ik heb er al veel topics over doorgelezen, maar vindt helaas geen antwoord op mijn vraag.

Voor glasblokken zijn van die droogbouwsystemen verkrijgbaar, maar ik vraag mij af of die wel geschikt zijn voor een douchewand (i.v.m. waterdichtheid).

Ik heb een handleiding gevonden die zegt dat je na het bouwen met zo'n droogbouwsysteem de zaak af moet kitten ('gebruik schimmelvrije sanitairkit in natte ruimtes') en daarna moet voegen met een elastische voeg. Hiermee wordt gesuggereerd dat het wel zou moeten kunnen.

Maar geeft metselen met zo'n speciale glasblokken-specie niet veel meer garantie op een waterdichte muur?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Persoonlijk zou ik niet voor een droogbouw systeem kiezen. Officeel moet je 1x in de 5 jaar je kitranden vervangen in de nattecel. Maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd. Met metselspecie in combi met een waterdichte voeg heb je zeker meer garantie op een waterdichte muur.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Heb zojuist een instructiefilmpje gezien met betrekking tot de droogbouw. Dan word een wandje opgetrokken met plastic strips en kit. Ben benieuwd waarmee je dit dan moet voegen om het waterdicht te krijgen. Een cementgebonden flexibele voeg gaat niet op het plastic hechten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Van internet geplukt:
Code:
Nadat de gehele wand staat worden de aansluitingen van de Uprofielen met de glazen bouwstenen afgekit. In natte ruimtes dient dit zorgvuldig te gebeuren met een schimmelvrije sanitairkit.

Tenslotte wordt de gehele wand gevoegd. Vanwege de hechting op de glazen bouwstenen dient dit zowel in droge als in natte ruimtes met een hiervoor geschikte elastisch blijvende voeg te gebeuren.
Dat is blijkbaar dezelfde voeg als bij het metselen. Je kan ook de voegen kitten. Zie ook deze video:

 

Pancake

  • #5
Allen bedankt. Ik ga het muurtje gewoon metselen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu