Gipsplaten met glasvliesbehang

Paultje_bos

  • #1
Goedemiddag mede klussers,

Ik ben van plan mijn de wanden van mijn slaapkamer te doen. Er zit nu een rare structuurverf op en ik wil ze mooi glad hebben. Daarom wil ik nieuwe gipsplaten tegen aanschroeven en daarover heen glasvlies behang. Nu had ik wel even wat vragen voor ik aan de gang ga.

1. Moet ik AK gipsplaten hebben, of kan ik ook gewoon AR platen gebruiken? Ik dacht zelf dat AR platen prima zijn, die naad zie je toch niet meer als je er overheen behangt.

2. Moet je gipsplaten voorstrijken voor je gaat behangen, of zijn de platen niet zo zuigend?

Dat waren mn vragen, zie de reacties graag tegemoet. Alvast bedankt!
 

Paultje_bos

  • #2
Ik dacht dat de vragen niet zo lastig waren :wink: ! Maar ik heb zelf ook al wat meer speurwerk gedaan en eigenlijk op mijn tweede vraag al een antwoord gevonden (antwoord is overtuigend ja)!

Maar daarvoor in de plaats zou ik graag jullie mening willen. Als ik AK platen gebruik en de naden netjes afwerk, zou ik de muren dan ook gelijk kunnen schilderen i.p.v. eerst behangen met vliesbehang. Wat is mooier dus (ben benieuwd naar de verschillende meningen).

Ik ben trouwens nog wel steeds benieuwd naar het antwoord op vraag 1!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Ak platen, anders is de kans groot dat je straks alle naden ziet door het behang heen.
 

Paultje_bos

  • #4
Ik gooi het over een andere boeg, ga de muren glad maken met Stucpasta (heb daar ook al een andere topic over gestart), dus deze mag gesloten worden. Bedankt voor het antwoord Rola!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu