Gips wand bevestiging onder klapdak (sporendak)

Johannes11

  • #1

Beste klussers,

Ik wil een zolderkamer bouwen onder een nieuwbouwhuis klapdak die afgewerkt is met bruine MDF-achtige platen van 10mm dik. Ik heb geen voorkeur voor metal stud of houten raamwerk, gasbeton doe ik liever niet want de afwerking lijkt me lastig om zelf te doen (zal denk ik gestuct moeten worden).
Wat ik nog niet snap is hoe ik de bovenste ligger van de muur het beste kan bevestigen. Onder het schuine dakgedeelte in de foto zal een 45' afgeschuinde balk moeten komen. Ik neem aan dat ik deze het beste kan schroeven en lijmen. Maar wat voor lengte schroeven kan ik hiervoor gebruiken? Als op de plek waar de ligger komt geen spoor in het dak zit, loop ik dan risico door de dampwerende folie van het dak te gaan als de schroeven meer dan 10mm het dak in gaan?
Bij schroeven die niet verder dan de bruine platen gaan vraag ik me af of het wel stevig genoeg zal worden.

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft en advies kan geven. Ik kan weinig op internet te vinden hierover terwijl dit soort daken in veel nieuwbouwhuizen zitten.

Bij voorbaat dank.

Groeten,

Johannes
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Geen metalstud geen raamwerk hout geen gasbeton? Dan blijft er weinig over. De bovenste ligger lijmen en zijkant krijgt houvast van bestaande muur en wanneer je ook nog bevestigd in de vloer word het wel een stevig muurtje.
 

Johannes11

  • #3
Beste StucDennis, bedankt voor de reactie. Ik bedoel meer dat ofwel een metal stuf ofwel een houtenraamwerk wandje word, ik heb niet echt voorkeur. Als lijmen stevig genoeg is dan is dat idd de beste optie, in combi met korte schroeven om de boel vast te houden tot de lijm droog is. Bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als het een kort wandje is: Alleen aan de zijmuren & vloer & raveling van het raam vastzetten, en de stevigheid uit de beplating halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu