Gevelvoegen zacht na voegen

Geomjoo

  • #1
Hallo allemaal,

Van een nieuwe aanbouw ben ik een gevel aan het voegen. Het voegsel maak ik 1 op 4 en aardvochtig. Ik gebruik enci portland. Voordat ik ga voegen maak ik de te voegen sleuven eerst vochtig. Enkele dagen na het voegen merk ik dat sommige voegen zanderig zijn. Ik kan er gewoon met een schroevendraaier in prikken.

Wat doe ik fout? Of duurt het lang voordat het is uitgehard?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik vermoed te weinig cement.

1:4 is sowieso al redelijk arm, ik werk meestal met 1:3. Als je dan ook nog eens met een schop doseert, zul je zien dat je op 1 schop cement veel minder houdt dan op 1 schop zand (cement loopt veel sneller van de schop af) zodat je feitelijk met 1:5 aan het werk bent.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Voor een paar euro is er kant en klare voegspecie te koop, daar is niet tegenop te mengen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Muur te droog, alleen de voegen nat maken van te voren is niet voldoende. De avond van te voren de muur goed nat maken. De volgende dag is de buitenkant net droog genoeg om geen vlekken te maken en van binnen nat.
Na het voegen de muur weer nat spuiten met een zachte straal.
 

Geomjoo

  • #5
Ik ga aan de gang met jullie tips!! Bedankt tot dusverre!!
 

Geomjoo

  • #6
Heeft het nut als ik alsnog de muur en voegen enkele malen nat maak zodat het toch wat harder kan worden? Of moet ik nu alles gaan uitkrabben?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #7
Heeft weinig nut nog. De voegspecie die er nu in zit is al verbrand. Door de snelle uittreding van het vocht is het uithard proces gestopt. Dit krijg je niet meer opgang om nogmaals nat te maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu