Geolied eiken lakken

Maja

  • #1
Heeft iemand ervaring met het lakken van geoliede meubels.
De meubels zijn nooit meer behandeld nadat ze gekocht zijn (nu 4 jaar)

Graag nuttige tips
 

Tealon

  • #2
Lakker over een olielaag gaat niet. U zult dan ook de meubelen eerst geheel kaal moeten schuren voordat u deze kan lakken.
 

Meubelspuiter

  • #3
Kaal schuren van geoliede meubels gaat niet, de olie trekt volledig in het hout en is alleen te verwijderen door de meubels te laten logen. Met spuiten hebben wij nog last van 10 jaar oude olie of waslagen. Misschien moet je eens proberen de meubels in hardwax van Osmo te zetten, dit geeft een mooie, redelijk harde en goed bij te werken afwerklaag.
 

Tealon

  • #4
Logen is inderdaad een betere oplossing. Maar goed diep schuren is zeker ook mogelijk om de meubelen kaal te krijgen. Overigens is de tip om wasolie te gebruiken een goede.
 

EGeen

  • #5
Ik heb eens gehoord over terpentine die het enigzinds kan verwijderen. Maar sowieso bij de bouwmarkt hebben ze goedjes (witte bussen enorm groot assortiment met verschillende schoonmaakspullen). Deze kunnen goed gebruikt worden. Hierna goed schuren(diepschuren) en ontvetten. Dan gronden (en grondverf max verdunnen).
Eventueel kunt u na het schoonmaken ook een andere (grondisoleer)goedje gebruiken. deze hecht ook op minimaal verontreinigde houtdelen. (kristall-isolit).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu