Geiser valt uit

MarnixB

  • #1
Hallo,

heb een nieuwe keuken en een geiser overgenomen van iemand en die in een keukenkastje geplaatst. Deze valt echter na een paar minuten uit. Nu dacht ik eerst dat die niet genoeg zuurstof zou krijgen, maar zonder het keukenkastje eromheen en de keukendeur naar buiten toe open, viel die nog steeds na een paar minuten uit.
Nu ben ik gaan "prutsen" om te kijken wat het is. De kap er af gehaald en aan beide zijkanten van de geiser zat een of andere sensor verbonden met een draadje. Deze heb ik los geklikt en weer proberen of het helpt. En warempel de geiser blijft het nu prima doen. Ook met het kastje eromheen.
Nu is mijn vraag, hoe komt het dat die het nu wel doet? En kan het kwaad om deze sensoren los te laten zitten? Ik heb voor de zekerheid wel een koolmonoxide/rookmelder in de keuken opgehangen voor het geval er iets mis gaat.

Iemand die het weet?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk bedoeld u de ttb. Deze beveiliging mag niet weggelaten worden. Deze zorgt dat als de afvoer niet in orde is de geiser afvalt. Probeer de contacten van deze ttb even schoon te maken, het kan best dat deze vuil zijn en er daarom teveel weerstand ontstaat dan gaat hij ook steeds uit. mocht dit niet helpen vervangen!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit de geiser wel aangesloten op een afvoer ?

Met een of meer foto's van de situatie wordt het wat duidelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu