Gebruik BT Thermostaatknoppen naast de vloerverwarming

MW1111

  • #1
Wij hebben een grote verbouwing gehad en hebben daarbij een nieuwe CV ketel gekregen en vloerverwarming op de begane grond en de souterrain. Op de eerste verdieping is echter weinig verbouwd, maar omdat de oude thermostaat is verdwenen bleken naderhand de radiatoren op de 1e verdieping niet aangesloten op de nieuwe thermostaat. Die worden nu alleen warm als de radiatorthermostaatknop zelf open staat en de ketel warm water levert voor de vloerverwarming. En ze worden niet erg warm omdat de vloerverwarming veel gelijkmatiger op een lagere temperatuur verwarmd.

We hebben nu voor de vloerverwarming een Watts Vision thermostaat RF en ik heb begrepen dat wij op de radiotoren boven een Watts Vision thermostaatknop BT-TH02 RF kunnen monteren om deze aan te sluiten op het centrale systeem. De CV ketel wordt met een RF (muur) receiver BT-WR02 bediend.

Vraag:
- kunnen deze Bluetooth thermostaatknoppen zelf de CV aanzetten? (er zit dus een BT ontvanger bij de CV die door de thermostaat vd vloerverwarming wordt gebruikt) en kunnen de radiatoren op de 1e verdieping dan ook op een hogere temperatuur water krijgen dan het vloerverwarmingsdeel gebruikt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De knoppen kunnen warmtevraag naar de ketel sturen, de watertemperatuur is afhankelijk van het type verdeler gebruikt voor de vloer, en of de ketel vrijgegeven kan worden voor die verhoogde temperatuur.
 

Yourii

  • #3
Volgens mij kunnen die knoppen alleen radiatorkranen bedienen. Ze krijgen signalen van de centrale unit. Om warmtevraag naar de ketel te sturen moet je volges mij een aparte kamerthermostaat in die kamer ophangen, BTD02-RF of BTDP02-RF. Bedenk wel dat als je die kamer goed gaat verwarmen dan wordt het beneden te warm. Of je moet ook je vloerverwarming dan uitschakkelen
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Ten eerste heeft de draadloze thermostaatknop BT-TH02 RF totaal niets met Bluetooth te maken. Het is geen Bluetooth regeling!!
Ik adviseer je om je eens goed te verdiepen in het systeem. Een centrale bedieningsunit is noodzaak. Soms bezuinigt men daarop, waardoor diverse functies (o.a. regeling via WIFI) niet mogelijk zijn.
Je kunt voor een radiatorregeling met de BT-TH02 RF knoppen niet hetzelfde CV-contact gebruiken als voor de vloerverwarming, maar moet daar een eigen draadloos cv-contact voor gebruiken.
De draadloze thermostaatknoppen kunnen zelf de CV-ketel niet aan/uitzetten.
Ook de volgorde van aanmelden van de afzonderlijke onderdelen dient nauwgezet gevolgd te worden.
Doe je dat niet en volg je je eigen ideeën, dan blijft het problematisch.
Doe je alles goed, dan heb je aan het Smart Home System een prima regeling.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu