Gat in plafond voor afzuigkap 'verplaatsen'

Ardy

  • #1
Goedemorgen,

Nieuw op het forum :)

We zijn bezig met een nieuwe keuken te ontwerpen. De afzuiging loopt via het plafond naar buiten, links van de keuken.

De huidige keuken heeft een afzuigkap/fornuis links van het plafond gat. Tussen de afzuigkap en plafond zitten hierdoor twee bochten, weggewerkt achter een koof die het hele oppervlak van de keuken beslaat.

In de nieuwe keuken willen we liefst geen koof vanwege de kastjes of echt minimaal. Het beste zou echter zijn als we een nieuw gat in het plafond (laten) maken waar de afzuigkap direct op kan worden aangesloten. Dan zijn de twee bochten ook niet nodig en wordt de afstand korter, waarmee de weerstand een stuk minder wordt en de afzuiging efficiënter (en stiller?) wordt. Daarbij ziet het mooier uit.

Is zo'n nieuw plafond gat en aansluiting vrij makkelijk geregeld? We nemen aan dat er in het plafond al een bestaande buis ligt waar een gat in gemaakt moet worden en het netjes en luchtdicht op aangesloten kan worden. Beter uitbesteden?

Heeft iemand hier hetzelfde gedaan? Goed besluit en ervaring of brengt het toch wel de nodige uitdagingen, risico's en kosten met zich mee?


[WIJZIGING] De huidige afstand buitenmuur tot plafond gat betreft ca. 2 meter. De huidige afzuigkap ligt ca. 50 cm links van het gat. In totaal 3 bochten, waarvan 1 onvermijdelijk namelijk de bocht die in het plafond gemaakt moet worden. De afzuigkap gaat 20-30cm opschuiven naar links. In plaats van 30cm extra overbruggen is de wens om die 80cm, 2 bochten en een koof te schrappen.


Mvg,
Ardy


P.S. Over het dichten van een bestaand gat had ik al wat gelezen op dit forum.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan je wat meer informatie geven:
- Wat voor vloer is het?
- Op welk niveau in de vloer zit de afvoer?
- Moet voor de nieuwe aansluiting de afvoer in de vloer verlengd of verkort worden?

Plaats ook even een foto. Liefst met aanduiding waar het kanaal loopt en waar de nieuwe afzuigkap komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu