Gat afvoerput in broodjesvloer dichten

BDV1422

  • #1
In mijn bijkeuken bevindt zich momenteel een metalen afvoerputje die niet meer in gebruik is. Ik wil deze graag dichtmaken omdat er een nieuwe afwerkvloer op gelegd wordt. Na het dichten van het gat wordt de vloer eerst geëgaliseerd met egaline.

Het afvoerputje is ongeveer 15x15cm en ligt in een broodjesvloer (broodjes van lichtbeton). Hoe kan ik het ontstane gat bij verwijdering van het afvoerputje het beste opvullen?

A) Kan ik bijvoorbeeld het putje het beste in de vloer laten liggen, het rooster ervan verwijderen en het putje zelf volstorten met beton (meest eenvoudige oplossing, echter krijg ik hier problemen met scheurvorming door verschillende uitzetting van putje en beton?)?
B) Of kan ik beter het putje in zijn geheel verwijderen, een bekisting aan de onderzijde van de vloer timmeren en het gat vervolgens volstorten met beton?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
B.
In de gaten van de broodjes wat glaswol stoppen, een paar cm terug houden.
En vergeet niet de riolering af te doppen.
 

BDV1422

  • #3
Dag Rola,

Hartelijk dank voor je reactie. Zou je mij kunnen vertellen wat de functie van het glaswol is? En hoe zorg ik ervoor dat de prop beton na uitharding, en bij belasting niet gewoon in het gat valt?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als je de gaten van de broodjes niet dichtstopt gaat er meer in dan je denkt :mrgreen:
Als je nu de proppen een paar cm terug houdt, dan heb je meteen een nokje waar de beton aan blijft hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu