Garagedorpel repareren

Grondig

  • #1
De dorpel van mijn garage bestaat uit cement/beton en een deel daarvan is afgebroken / verzakt / afgebrokkeld. Ik wil dit repareren, maar zo op het oog lijkt de dikte te weinig om simpel met mortel 'aan te smeren'. Zie foto's.


Waar ik zelf aan zit te denken is de rij grindtegels die er tegen aanligt weg te halen, het zand onder/tegen de dorpel wat weghalen, dan tijdelijk een soort 'keerwand' / bekisting van hout tegen de dorpel aan te brengen, en dan de dorpel met beton te repareren. Eventueel nog een bewapeningsstaaf erin? Ik hoop dan dat het beton voldoende dikte en stevigheid heeft.

Graag hoor ik tips hoe ik dit het beste kan aanpakken. De bedoeling is dat het uiteraard weer netjes er uit ziet maar ook voldoende is om af en toe een auto over te rijden.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou de gebroken neus wegslijpen (lat in de kozijnsponning, en dan erlangs slijpen) en een nieuwe diepere voet storten.
 

Grondig

  • #3
Dus de gehele dorpel weg en vervangen door een nieuwe.
Hoe zorg ik ervoor dat de 'fundering' van de dorpel sterk genoeg is? Ik ga er nu van uit dat er zand onder ligt (weet ik niet zeker, of ligt onder een dorpel gebruikerlijkerwijs ook fundering?). Ook als ik een nieuwe dikke dorpel stort moet hij natuurlijk niet wegzakken bij belasting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu