Garage 1 wand isoleren zinvol/onzin ?

Kalloewase

  • #1
Beste,

Ik wil in mijn garage een keukentje plaatsen tegen de binnenkant van de buitenmuur. Nu twijfel ik om die muur te isoleren ter voorkoming van vochtproblemen later. Plafond en andere muur wil ik niet isoleren.

Is het zinvol om deze muur te isoleren voordat de keuken er tegen wordt geplaatst of is dit simpel zonde van de tijd en het geld ?

Alvast bedankt!

Wesley
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zolang je blijft ventileren zul je geen vochtproblemen krijgen (mits je deze nu ook niet hebt. Wel helpt een voorzetwand tegen het bevriezen van de waterleidingen.

Heb je plannen om in de nabije toekomst de gehele garage (incl vloer) te isoleren en te verwarmen?
 

Kalloewase

  • #3
Het is niet zo dat we nu vochtproblemen hebben. Ook hebben we geen plannen om de gehele garage te isoleren. Het is meer omdat we tegen die wand een keukentje plaatsen.

Ventileren is niet echt mogelijk in de winter(geen roosters aanwezig).
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Een garage hoort geventileerd te zijn. Het beste maak je een aantal stootvoegen open en een afvoertje in het dak.

Je kan ter plaatse van het keukentje een wandje van underlayment op rachelwerk plaatsen. Dan kan het achter de keukenkastjes nog een beetje ventileren.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Als de garage niet geisoleerd is lijkt het me niet zo'n heel goed idee er een keukentje in te plaatsen. Bij de eerste stevige vorst vriezen alle leidingen en sifons kapot.
 

Millennium_bug

  • #6
Doet het iets om een wand te isoleren en de rest van de ruimte niet? Ja, het doet wel wat. Maar heel weinig als je de rest niet ook doet. Heeft het dan zin? Naar mijn mening niet.

Als je een ruimte gaat isoleren doe je alles of niets. Als je dubbelglas neemt dan laat je ook niet de helft van de ramen doen.

En ik zou het advies van IJkenhout aannemen. Ventileren is belangrijk. Als je gaat isoleren al helemaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu