Gaat CV ketel uit bij vloerverwarming, na bereiken temp?

Mavke

  • #1
Mja, ik ben een leek op het vlak van verwarmen via gas vandaar toch even een aantal vragen (sorry thuis was alles op electriciteit). In men nieuwbouw waar ik sinds een dikke 2 maanden woon heb ik op gelijkvloers vloerverwarming en nu heb ik sinds een paar dagen de verwarming opgezet. Dus deze spring op een uurtje voor ik opsta en af van zodra ik weg ben, en dan weer op een uurtje voor ik thuis kom van het werk en waar af tegen het slapen gaan.

Nu 's avonds als ik thuis kom is de temp een 22°C en de vloerverwarming heeft zijn werk gedaan, want de gevraagde temp is 21°C. Nu blijft de CV ketel wel draaien, bedoel de circulatiepomp en geregeld de CV zelf voor verwarmen. Dus eigenlijk valt deze nooit uit tijdens ook al is de temperatuur bereikt. Is dit normaal, want de temperatuur van water dat vertrekt in de buizen voor vloerverwarming is dan maar een 22-24°C?

Dus eigenlijk niet echt aan het bij verwarmen, maar men gasverbruik gaat wel door aangezien de CV ketel gereld aanslaat (ik zou zelf zeggen te geregeld aanslaat, en te veel verbruikt namelijk gisteren 4m³ gas). De thermostaat vroeg 21°C vanaf 6u00 tot 07u30 en van 17u tot 22u30 (ertussen af want dan ben ik op het werk). Kamerthermostaat : Siemens RDG100T. Graag jullie advies, bedenkingen tips.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Vloer verwarming is een heel traag medium.
Als je verder geen radiatoren gebruikt kun je de aanvoer temperatuur van je cv verlagen naar 40 graden.
4 m3 gas op 7 uur
Dan heeft je ketel gemiddeld op 5,7 KW gebrand.
Dat is heel netjes.
Zeker gezien dat alles opgestookt moest worden. Omdat het koud was.

Controleer voor de zekerheid wel nog even de instellingen van de KT.

Geef even aan wat voor een ketel en thermostaat je hebt.
 

Mavke

  • #3
Ik heb een ACV Prestige 32 Excellence MkIII die zowel het sanitair warm water voorziet en dan de verwarming (vloerverwarming gelijkvloers en radiatoren boven). Boven staat alles af want nog steeds 19-20°C, enkel badkamer eens opgezet voor een half uurtje (maar gisteren niet gebruikt - dus geen invloed op die 4m³ en tevens enkel geen douche of bad genomen dus eigenlijk heel weinog sanitair water gebruikt).

De kamerthermostaat is van Siemens de RDG100T, en welke instellingen zou ik daar nog mee kunnen doen of controleren? Ik veronderstel aangezien de CV ketel geregeld aanspringt dat dit komt omdat deze aan het moduleren is? Tevens is er een buitenvoeler aangesloten.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Bij jou wordt dus water temperatuur bepaalt aan de hand van de buiten temperatuur.
Hoe kouder het wordt hoe warmer je cv water wordt.
Als de ketel constant las staat te stoken met lage water temperatuur heb je het hoogste rendement.
 

Mavke

  • #5
Ja, dat heb ik ook gelezen in de ACV documentatie dat er afhankelijk van de buitentemperatuur (wordt bepaald met curves) het stookgedrag zal worden aangepast, dus hogere temp van het water. De water temperatuur staat nu op 60°C voor de verwarming (aangezien ook radiatoren boven welke in de winter wel zullen nodig zijn), sanitair water op 70°C en de vloerverwarming daarvoor wordt dus een mengeling op voorhand gedaan en er staat een tempsensor op de aanvoerlijn voor de begrenzing van de water temperatuur. Deze staat nu op 45°C is dit niet te hoog aangezien jij spreekt van 40°C? En zijn de water temperaturen wel goed? Dit is wat ACV als standaard aangeeft maar sanitair water is volgens ik al gelezen heb ook voldoende als je deze insteld op 60-65°C en voor de radiatoren 50-55°C? Ik veronderstel dat dit ook een hoger rendement zal opleveren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu