Fermacell wanden stucen

Willem.b

  • #1
Hallo,

Wij hebben een ruimte bekleed met gipsvezel platen. Alles netjes volgens de voorschriften tot zover. Nu willen we de wanden gaan stukadoren. De grote gipsvezelplaat leverancier adviseert uiteraard zijn eigen kant-en klaar middel. En die andere grote gips materialen leverancier adviseert eenzelfde kant- en klaar finish.

Beide materialen geven nauwelijks een laagdikte. (en zijn relatief duur). We hebben intussen een schouw daarmee gestukadoord. Het resultaat is zo strak en vlak dat het te clean is voor onze situatie. Ondanks dat je geen naden of iets ziet, voel je platen er als het ware zitten. Het sluit niet aan op de rest van de woning met oude muren uit de 19e eeuw. Daarvan is het stuk werk uiteraard niet 100% vlak en strak. Dus: we willen graag meer laagdikte kunnen aanbrengen.

Iemand ervaring met andere stukadoor methoden op de gipsvezelplaat, zodat er iets meer dikte kan worden opgebouwd?

Groet Willem
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Volgens mij kan op fermacell elke gipsstuc gebruikt worden. Uiteraard wel voorstrijken.

Waarom wil je een dikkere laag?
 

Willem.b

  • #3
Bedankt voor je reactie. Inmiddels is er een laagje opgekomen, inclusief voorstrijk. Slecht 1 a 1,5 mm is het geworden. Ik wilde iets dikker, iets levendiger, dan de laagdikte die je normaal gesproken krijgt wanneer die kant-en-klare gips van het merk zelf. Het is goed gelukt

Groeten Willem
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu