Extra groep aansluiten op meterkast met tijdschakelaar?

Marcklusal

  • #1
Moementeel heb ik 8 groepen en 2 aardlekschakelaars. Voor een plug-in hybride (traag 10a laden) wil ik een extra groep aanleggen en op deze groep een aparte verbruiksmeter zodat ik weet hoeveel deze groep gebruikt. Hoeft niet officieel voor lease, maar wil het zelf bijhouden.

Ook mooi zou zijn dat ik de groep kan laten aangaan op een bepaalde tijd. Hebben jullie suggesties? Heb gegoogled kon wel verbruiksmeters vinden maar niet qua tijd. En moet de buiten contactdoos anders zijn dan een normale doos? Ik bedoel je wilt ook in de regen kunnen laden?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Je zit nu al met het maximum aantal groepen per aardlekschakelaar. De extra groep zou je daarom als aardlekautomaat moeten uitvoeren.
Tussenmeters en schakelklokken voor DIN-railmontage zijn ruim verkrijgbaar.
Wil je een normaal stopcontact plaatsen voor het opladen en geen speciale laadpaal? In dat geval moet de contactdoos spatwaterdicht zijn.

Als je weinig kennis en ervaring hebt met elektra, dan zou ik het werken in de groepenkast overlaten aan een vakman. Er zijn teveel dingen die hier fout kunnen gaan en dan wordt het een gevaarlijke boel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu