Extra aansluitblokken gebruiken in ABB HAF groepenkast

JoostVerh

  • #1
Ik ben bezig met het uitbreiden van mijn groepenkast en daarbij zijn de onderste aansluitblokken van mijn ABB HAF kast vol. Voorbeeld van een dergelijke kast (niet die van mij) met onderin nog vrije plekken voor aansluitblokken:


Ik kan vervolgens een renovatieset kopen om de vrije plekken bij de aansluitblokken te voorzien van extra aansluitblokken https://123groepenkast.nl/ABB-HAF-Renovatie-Aansluitset-1SPF007929F0150
echter zie ik bij de specificaties dat er plek is voor 3 maal < 6mm2 (kleiner dan) dat heeft toch geen zin als je daarachter een nieuwe groep met aardlekautomaat wilt maken want daarvoor moet je toch met 6 mm2 doorverbinden.

Zeker ook omdat de bijgeleverde draadbrug volgens mij slechts 4 mm2 lijkt. Wat is dan het nut van een extra aansluitblok of hoe kan ik dit wel goed oplossen zodat ik twee groepen kan toevoegen die ik volwaardig met 6 mm2 met de hoofdaansluiting verbindt?

EDIT: Foto toegevoegd en link werkende gemaakt
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hoeveel stroom kan er door 4qmm?
 

JoostVerh

  • #3
25A maar waarom doen ze daar dan geen 6mm2 draadbrug bij dat is eigenlijk mijn vraag aangezien 6mm2 toch de beste dikte is tussen hoofdaansluiting en automaten? Zeker als je via zo’n aansluitblok meerdere groepen kunt aansluiten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De text klopt niet.
De klemmen zijn 6mm of kleiner.
De getoonde draden zijn niet op diameter te schatten omdat je geen referentie hebt.
Meestal zijn deze bruggen 6mm
Bij korte lengtes kunnen de draden meer stroom hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu