Evohome en vloerverwarming

Alex38m

  • #1
Dag,

Ik zit met een dilemma. Ik wil de Honeywell Evohome aanschaffen maar zit met het volgende issue. De situatie:

Ik heb een CV ketel die geschikt is voor Opentherm. Ik wil alle kamers regelen met de HR92 knoppen.
Mijn badkamer (1 zone) heeft vloerverwarming met een designradiator (die er meer hangt voor de sier). De vloerverwarming bevat een VTE verdeler met pomp (grundfos) en heeft een radiatorknop. Ik wil de temperatuur van mijn vloerverwarming regelen maar kom niet tot de gewenste oplossing. De oplossingen die ik nu zou hebben:
1. Gebruik maken van de HCE80, ik kan opentherm gebruiken, maar vind de oplossing te duur voor 1 zone
2. Een Zoneklep 22mm knel aansluiten voor de verdeler met een round thermostaat die als voeler fungeert in de badkamer. Echter ben ik dan gebonden aan een Evohome aan/uit thermostaat ipv open therm. En wat ik begrijp is opentherm een gunstiger voor je gasgebruik.

Mijn gewenste oplossing zou zijn dat ik niet de dure HCE80 moet aanschaffen maar wel gebruik kan maken van opentherm.

Ik dacht aan de thermostaatknop op de verdeler te vervangen voor een HR92 en een round thermostaat in de badkamer te plaatsen. Als dit niet werkt, welke oplossing zouden jullie hebben?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
De thermostaatknop op de verdeler kan je niet vervangen door een HR92. De functie van die thermostaatknop op de verdeler is het regelen van de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert. Eenmaal ingesteld moet je daarvan af blijven.

Waarom al dat moeilijke gedoe: naast Honeywell is er zoveel meer te koop voor een redelijker prijs !
Er zijn momenteel legio systemen, die direct doen wat je wenst, zonder dat je allerlei gekke constructies zou moeten bedenken.

Die vloerverwarming in de badkamer, aangesloten op een radiator, is niet apart te regelen.[/list]
 

Bert pit

  • #3
De HCE80 is ook aan/uit, net als een zoneklep. Aan/uit werkt overigens prima in combinatie met een moderne modulerende ketel. Aan opentherm wordt mijns inziens een veel te groot voordeel toegedicht, zeker in combinatie met Evohome.

Ik ben toen ik Evohome installeerde van opentherm terug gegaan naar aan/uit en heb een enorme gasbesparing gerealiseerd.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Wat je kunt doen is gewoon een extra thermostaatkraan plaatsen, type lage weerstand. Hierop zet je dan een evohome knop, zoals je die ook op een radiator kan zetten. Deze kun je vervolgens met een thermostaat in de badkamer bedienen.
De temperatuurvoeler op de knop gebruik je dan dus niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu