Electrische schok waterslang

Sassy

  • #1


Afgelopen maandag kwam ik thuis in de avond en ik heb twee katjes. Ze kwamen me vrolijk gedag zeggen toen ik
binnenkwam de buren hadden ze verzorgd. Ze hadden beiden nog gegeten en ook allebei heel
jong 2 en 3.

De ene kat wil graag druppels uot de douche drinken dus ik deed de douche aan en uit zodat t ging druppelen. Ik ging thee zettem in de keiukem ernaast met waterkoker.

Opeens hoor ik een krijs en ze springt nog de diuche uit en krijgt een stuiptrekking em valt dood neer. Ik was er
m om te aaien maar snapte er niets van ze was nog maar drie en kerngezond... Ik keek in de douche of er iets op dr hoofd was gevallen maar zag niets.

Heb de ambulance gebeld en die lwamen en dachten hartfalen maar ja ze was nog maar drie en zo gezond.. Later zei de klusman - die net zaterdag was geweest (en ik was maandag avond terug) - dat t missch een electr schock was geweest.

Hij had overigens in een amdere kamer de slaapkamer een stopcontact zitten repareren en vertelde me nog dat dat niet goed zat en dat er draadjes en kleurtjes niet klopten (ik ben niet technisch) en dat t vastgemetseld zat in de muur en dat dat onveilog was en dat ik de makelaar moest bellen.

Hij heeft t contact toen gemaakt qua voorkant. Ik ben nadar klussen weggeaan twee dagen en behalve water in de keuken verder niet gedouchet.

Vraag! Zou t kunnen dat er na het gedoe en gepriuts met stopcontact in een amdere kamer (de slaapkamer) dat er spanning heeft gestaan op de doucheslamg em op t (metalen) putje?

Misschien heeft ze met nat pootje beiden twgelijk aam geraakt. Nier ondenkbaar want doer ze wel vaker voor meer druppels.

Ik heb t allemaal uitgetest en als
ik met blote voeten op putdeksel sta en de slang raak voel ik geen shock en ook in de axht jaar dat ik
hier woon geen shock gevoeld. nooit. maar ja we hadden dus wel aan dat stopcontact geprutst in een andere kamer en ze was na de reparatie op zaterdag op maandag avond de eerste
die de de douche betrad (en mogelijk slang en putje aam heeft gwraakt.

Kan zo iets eenmalig een shock geven op een doucheslang na een reparatie van een stopcontact in een amdere kamer? een waarvan de klusman wel zei dat t niet in orde waa.

als ik nu test is alles ok geen schokken ook nooit gehad maar kan zoiets een spanning na een reparatie elders eenmalig via
een slang en een metalen deksel staan? heb overigens wel de makelaar gemaild meteen
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit is levensgevaarlijk! Gebruik de douche niet meer! En nog belangrijker: Ga zelf niet experimenteren. Je kent overduidelijk de gevaren van stroom niet.

Iemand heeft (dun) snoer weggestuct. Waarschijnlijk is dit snoer ergens beschadigd, en zorgt deze ervoor dat je waterleidingen onder stroom kunnen staan.

Nu was het je kat, de volgende keer lig je er zelf.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Laat een elektricien je installatie nakijken.
 

Sassy

  • #4
Beste Walker dank voor je bezorgdheid en je uitlge. Ik heb gisteren direct de electricien gebeld en hij komt maandag. Hij gaat ook meten. Zelf zegt hij dat het niet mogelijk is dat een contact in een andere kamer zoveel spanning geeft op de badkamer leidingen. De badkamer is eind jaren 90 verbouwd volgens hem zu het dan geaard moeten zijn. Als er spanning op staat is het tintelingen en niet een schok. Ik heb het nooit gevoeld in de douche en idd ook nu niet na mijn experimenteren (wat uk niet meer zal doen). Volgens hem kan ik gewoon douchen (al ben ik daar wat minder gerust op) en ze komen maandag alles doorlopen want ik wil ook weten wat er met mijn jonge katje is gebeurd
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Ik zou het maar laten om te douchen. Eerst goed onderzoeken wat de oorzaak is. En sowieso de elektra bende op de foto herstellen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #6
Je geeft zelf aan dat wellicht je kat overleden is doordat hij onder stroom is te komen staan. Het meest domme wat je dan kan doen is zelf testen of je onder stroom komt te staan, mocht je experiment succesvol zijn, ben jij het straks die dood in de badkamer ligt.

Met dit soort zaken gewoon het zekere voor het onzekere nemen en een professional laten kijken die hetzelfde kan testen zonder levensgevaar te lopen.
 

Sassy

  • #7
Hi Hessie ok dank misschien toch even voorzichtig mee doen ook al geeft deze electricien aan dat ik kan douchen ik ben er zelf ook wat minder gerust op
 

Sassy

  • #8
Hi Job ja dank ook voor jouw zorgen. Ik ga niet meer experimenteren nee alhoewel ik verder helemaal niets voelde en dit nog na kan vertellen. De electricien zegt dat ik gewoon kan douchen en ziet het verband niet zeker omdat ik nooit schokken heb ervaren maar ik wacht even tot maandag ik ga wel naar de sauna in de sportschool
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Hij kan zoiets nooit op afstand zeggen zonder de boel bekeken of gemeten te hebben. Hij gaat kennelijk uit van een correct aangesloten installatie. Maar wat we op de foto zien is dat alles behalve.
 

Sassy

  • #10
Hi Frank klopt hij heeft de foto ook gezien en dat is niet goed zei hij ook. Hij kon t zich alleen niet voorstellen dat dat effect heeft op de leidingen maar gaat alles maandag bekijken. Misschien maar even de sauna in dan...tot die tijd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu