Eikenhout behandelen

Baracuda

  • #1
Beste medeklussers,

Ik heb een kast staan in natuur eik en zou dit graag behandelen om een warme grijs/okerachtige look te krijgen. Ik heb iemand dit zien doen op een werf maar deze wilde zn geheim niet delen :-)

Het eikenhout was natuur, niet behandeld .. hij brengt er iets op aan en het sloeg heel donkerbruin chocolade-achtig uit. De volgende dag bewerkte hij dit met een soort chloor( dat rook ik wel :-) )en het eindresultaat was een een heel warme vergrijzing, niet het pastelachtige wat nogal standaard is, maar ook met een lichte oker tint erin. Er is niks
van kleuren mee gebeurd, dat wilde hij wel kwijt haha, het gebeurd blijkbaar allemaal met chemische reactie's

Nu ben ik zelf is aan de slag gegaan met gebluste kalk, ijzersulfaat en chloor, heb deze info gevonden op het internet, maar het resultaat is ver van wat ik wil...ondanks 10 probeersels met verschillende percentages. Heeft iemand tips of ervaring hiermee?

Hopelijk ben ik wat duidelijk in mn uitleg betreffende de kleur dat het moet worden

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Thanks
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Als je eikenhout gaat logen met bijv zoutzuur (zoutzuur verdunnen met water= hoe meer verdund hoe lichter bruin de reactie) dan krijg je die bruine kleur. Indien wij eiken willen bruin logen doen wij het op bovenvermelde manier en na opbrengen wasten we dit af met water om het proces te stoppen.
Ik heb het maar even op een stuk frans eiken uitgeprobeerd en het werkt.
Eerst dr bruin kleuren met zoutzuur een beetje verdund en later met chloor eroverheen en jawel het vergrijst.
 

Baracuda

  • #3
Hey Waldy!

Ga dit vanavond is uitproberen! Ik weet het je morgen te zeggen of dit benadert wat ik gezien heb. Heel veel dank voor je reactie
 

Sjors86

  • #4
Ik ben nu wel benieuwd of het gelukt is, zou je het kunnen delen met een foto erbij, erg nieuwsgierig naar het resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu