Een raadsel..... lekkage dakkapel

Aag

  • #1
Een jaar of 5 geleden hebben we regelmatig lekkages gehad bij onze dakkapel. Het water liep dan aan het eind van de dakkapel in de zolderkamer.
We hebben in de afgelopen jaren vernieuwd: Nieuw zink op de dakkapel, nieuwe loodflappen, een compleet nieuw dak, inclusief onderfolie onder de rachels, alles is geschilderd, de dakkapel binnen is opnieuw afgewerkt en het ging 2 jaar goed.
En nu tot onze verbazing was er vorige week weer op dezelfde plaats lekkage en daarnaast OOK aan de raamkant een 2 tal plekken waar water druppelde.
Zelf hebben we het idee dat het dus aan de voorkant van de dakkapel ergens (???) naar binnen komt, verzamelt bij het raam en doordat de kapel iets schuint helt de kamer in verzamelt het water zich daar en druppelt het daar de kamer in.

Loodgieter geweest. Hele dakkapel gescreend, NERGENS iets te vinden waardoor het water naar binnen zou kunnen komen. Hij stond voor een raadsel en wij dus ook.

WIE heeft een idee waar het water vandaan kan komen ??? Nu is het 2 dagen droog en vanmorgen druppelde het weer ??? Hoe kan dat terwijl het helemaal niet regent ?
Wij snappen er echt niks meer van.
Wie heeft antwoord op dit raadsel ??


 

Tiho

  • #2
Staat er ook geen water op het dak? Afvoer verstopt dus?
 

Aag

  • #3
Nee niks, alles droog, schoon, afvoeren zijn overigens een paar weken geleden ook helemaal schoon gemaakt, maar de dakgoten liggen lager dan de dakkapel uiteraard.
Dat is overigens het enige dat er in de afgelopen 2 jaar veranderd is: we hebben een week of 2 geleden dus de dakgoten laten schoonmaken EN een nieuwe schoorsteenkap laten plaatsen.
Hierbij heeft dus wel weer voor het eerst sinds 2 jaar (sinds alle vernieuwingen) iemand op de dakkapel gestaan !
Net of er ergens water is verzameld en door de druk er nu uitgelopen. Maar waar vandaan ??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het zou misschien condensatie op koude plekken kunnen zijn, het was vandaag droog en vrijwel windstil, dus van de regen en wind kan het niet komen.
Hou eens een paar dagen/weken bij wanneer het lekt, als dat hoofdzakelijk bij koud weer en geen regen voorkomt zal het niet veel anders dan condens kunnen zijn dat door koudebruggen naar beneden komt.
 

Aag

  • #5
Hallo Jan, dank voor je reactie.
Goede suggestie, maar daar is het teveel water voor. Het druppelt er echt uit. Bovendien is het aan de voorkant bij het raam en aan de achterkant van de dakkapel (waar deze de hoek met het dak maakt binnenin de kamer, en ook daar is het zeiknat. Voor condensatie is het teveel mi.....

Zou het misschien ergens door de boeiboorden kunnen komen ? Alhoewel daar ook geen openingen te zien zijn......
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Kan je een foto van de voor aan zicht van dak kapel maken en het dak

is het dak kapel plafond ook geïsoleerd?

Anders moet je het plafond los halen om lekkage sporen te kunnen traceren
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Ken het ook door je schoorsteen komen doordat daar een andere kop op zit

zo blijft het maar gissen omdat we niets zien qua foto`s
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu