Economisch keuze fundering schuurwoning zelfbouwproject

BoonR

  • #1
Dag allen,

Ik ben nieuw op deze website en ik hoop dat ik hier kennis kan halen, maar ook inspiratie mag brengen. Of ik op de juiste site ben weet ik dus nog niet. Ik heb een agrarisch/commerciele achtergrond en ben dus geen bouwspecialist pur sang. Over het volledige jargon beschik ik dus nog niet niet :?

Ik heb grond gekocht waar een schuurwoning op komt te staan. Onze tekenaar heeft tekeningen ingediend bij welstand en ik hoop hier snel goedkeuring te krijgen om de omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. Ik ga het project managen (inkoop/werven van mensen/etc etc) en waar nodig en mogelijk spring ik zelf ook bij. Tijdens de bouw heb ik ook een contract voor extra supervisie van een bouwkundig adviseur.

Grond heb ik inmiddels laten sonderen en zoals verwacht hebben we een goede basis voor een strokenfundering ofwel fundering op staal. De constructeur gaat dit straks allemaal uitrekenen, maar ik wil graag advies inwinnen wat economisch het meest interessant is om de fundering uit op te bouwen.

Het betreft dus een schuurwoning van 10x20 meter (goot 3,5 en nok 8 meter) met opgemetseld binnenspouwblad en een eikenhouten gebintenconstructie die dragend gaat zijn voor het dak en een gedeeltelijke eerste verdieping. Daarnaast is er een bijgebouw (verbonden door een glazen sluis) van circa 50 m2 ook met opgetrokken binnenblad in steen. Buitenzijde opgemetseldeborstwering en houten gevelbekleding. De eikenhouten balken zullen in de lengte op 5 plekken gestempeld zijn en in de breedte op 3 plaatsen. De kans is dus ook dat er in het midden een strook beton moet worden gelegd over de lengte.

De basis moeten dus strokenfundering zijn met ertussen een gestorte vloerplaat met eronder drukvaste isolatie. Later zal er nog vloerverwarming met een dekvloer gestort worden.

Ik ben onder de indruk van EPS bekisting, omdat dit thermisch gunstig is (geen koudebruggen) en ik het makkelijk en snel aan kan leggen. Zo hoef ik geen trasraam op te LATEN metselen. Eenmaal gelegd moet hier wel vezelbeton in (wat weer duurder is). Maar een houten bekisting maken kan natuurlijk ook.

Kortom; ik wil wat advies over de mogelijkheden, zodat ik gerichter kan gaan nadenken. Kanaalplaatvloer wil ik wel uitsluiten wegens de lastige levertijd en hoge kosten. Houten bekisting timmeren lukt mij wel, metselen niet. Wanneer nodig schakel ik zeker externe personen in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu