DRINGEND HULP NODIG - Balansventilatiesysteem

Vdbergmelissa

  • #1
Ik hoop dat er hier iemand is die kennis heeft van het balansventilatiesysteem in nieuwbouw woningen. Ik woon al bijna 3 jaar in een nieuwbouw appartement (in een complex van 40 woningen) en er gaat helaas iets (vreselijk) mis met het ventilatiesysteem. Bijna elke avond krijg ik kookluchten in mijn woning geblazen van andere bewoners. Soms wel twee keer op een dag. Ik ben niet de enige die er last van heeft, hier en daar hebben mensen in het gebouw er ook last van. (ik ben volgens mij wel de enige die er het meeste last van heeft). De bouwer heeft verschillende dingen gecheckt in de woning (zoals of de aan en afvoer goed aangesloten is), maar zover zij kunnen zien is alles goed aangesloten.

Sommige buren hebben hun afzuigkap wel op het systeem aangesloten, maar volgens de bouwer en degene die het systeem heeft geïnstalleerd zou dat niet zoveel overlast moeten kunnen veroorzaken. In de zomer heeft niemand er overigens last van, wat het ook wel apart maakt.

Ik zit elke avond met kookluchten van iemand anders of in de kou omdat ik alles opzet om door te laten luchten. Beide is niet echt meer uit te houden. Hoop dat iemand tips (of de oplossing!) heeft over wat het zou kunnen zijn. Alvast veel dankt!!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Deze vraag hoort hier eigenlijk niet thuis. Het is geen klusvraag, en is meer een juridische kwestie.

Bij huur: klacht indienen bij de verhuurder. Liefst met meerdere bewoners tegelijk. In het extreme kun je een korting op de huur afdwingen, ivm aantasting woongenot.


Bij koop: klacht indienen bij de VVE. En stel voor dat deze een bouwpatholoog inschakelt om de oorzaak te vinden.
 

Vdbergmelissa

  • #3
Nee, ik zoek een oplossing voor het probleem. De VVE, Bouwer en de Installateur hebben alles onderzocht en kunnen het probleem niet vinden. Dit kan dus een langdurige kwestie worden via Woningborg en daar zit ik niet op te wachten. Dus ik ben op zoek naar iemand die ervaring heeft met dit soort systemen en een mogelijke oplossing heeft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Is de ventilatie afgeregeld, dat is noodzakelijk voor een goede werking.
Alleen kijken of de aan en afvoer goed zitten is niet voldoende.
 

Vdbergmelissa

  • #5
Dank je wel voor je reactie, Jan. Ik neem aan dat hier naar gekeken is maar ik zal het nog even checken met ze!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik heb wel wat suggesties, maar ik vind ook dat jij niet degene bent die dit moet gaan regelen. Als de partijen er zelf niet uitkomen, moeten ze een partij erbij halen die meer verstand van zaken heeft. Zoals een adviseur voor dit soort systemen of een bouwpatholoog.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Dit is niet via een dhz forum te doen.
Daarbij ik zou niet zo snel als prof. Afgaan op mensen die zonder enige kennis van pand, leidingloop en na alle onderzoek mij gaan vertellen wat ik moet doen omdat iemand op internet wat roept.

waar komt de geur vandaan?
Is dit uit de toevoerlucht?
Hoe word de lucht aan en afgevoerd door de kanalen.
Zit er CV op de kanalen aangesloten?

Stel de bouwer,installateur en woningbouw voor een onafhankelijk onderzoeker te laten kijken.dmv een geurrookproef kan je controleren of het afvoerkanaal de oorzaak is
 

Vdbergmelissa

  • #8
Er is idd al een specialist bijgehaald (heeft verschillende testen gedaan) en die heeft het probleem ook niet kunnen oplossen. Het een frustrerende situatie die al veelste lang duurt en daarom hoopte ik dat er iemand zou zijn die het probleem herkent en/of eventueel suggesties heeft. Maar misschien is dit een veel te complex probleem en is dit forum idd hiervoor niet geschikt.

De geur komt uit de kanalen waar lucht uit wordt geblazen in het appartement. Mijn appartement heeft in de slaapkamers en woonkamer een of meerdere kanalen hiervan zitten. In de badkamer, toilet, keuken zit er een kanaal waar lucht wordt ingezogen. Alle kanalen zijn getest en werken goed. CV zit niet aangesloten op deze kanalen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Ik heb wat ervaring met zelfde soort klacht, dit kwam door de in en uitblaast op het dak, de afstand tussen beide was te kort.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #10
Of dat er in sommige van de woningen de aanvoer en retour naar een collectief kanaal verwisseld zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu