Douchecabine plaatsen

Dirkmuis

  • #1
Hallo,

Wij hebben een zeer slecht geplaatste douchebak door de vorige bewoner. De voegen, kitranden, afvoer en rubbers lekker. Kit en rubbers heb ik vervangen en afvoer lukt me ook wel, echter het voelt als pleisters plakken en wachten op de volgende ellende.

Zou het een probleem zijn om alles te demonteren en een vrijstaande cabine in dezelfde hoek terug te plaatsen zoals deze:
douche-concurrent.nl/douchecabine-basic-diamond

Klinkt als een simpele oplossing waardoor de klachten niet gerepareed hoeven te worden of zie ik iets over het hoofd
Douche
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Een probleem is het niet, en dit soort cabines zijn waterdicht mits goed geplaatst.
Maar ook daar moet de afvoer goed aangesloten zitten.
 

BoBdeBouwert

  • #3
Een douchecabine is vragen om ellende , ze lekken altijd bij de deurtjes , je kan de tegelwand niet reinigen achter de cabine (smerig !)
ik geef als tip, smijt het ding weg zo ver als je kan , en laat een mooie inloopdouche maken , met kimband in de hoeken, helemaal netjes op afschot dat je zonder deurtje of douchegordijn lekker kan douchen en het water keurig op afschot de afvoer inloopt. Je moet dan niet te grote tegels op de vloer nemen ivm de vloer die op afschot naar je afvoer moet lopen. max 25x25 voor de wanden kan je uiteraard wel die grote joekels gebruiken.
veel meer ruimte , makkelijk en goed te reinigen en mits goed gemaakt kan je 20 jaar mee voorruit.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Natuurlijk kun je de tegels niet reinigen achter de cabine, omdat die vast tegen de muur aan staat, en afgekit wordt tegen de muur.
Dus waarom zou je de tegels achter de cabine schoon willen maken.

Als je een goede cabine koopt en goed inbouwd, lekken de deurtjes nooit of het moet zijn dat de rubbers versleten zijn.


En ook met een inloop douche, kun je grote tegels gebruiken op de vloer.
Ik verwerk tegenwoordig in Nederland nooit kleinere tegels als 30x60 of 60x60 in de badkamers.
Maar vaak zijn ze nog groter, zoals 60x120 of 80 x140
 

Dirkmuis

  • #5
Afvoer beter aansluiten is natuurlijk niet het probleem.

Er zit trouwens op dit moment ook kimband, maar blijkbaar niet voldoende want er zit vocht in mijn (gips-)muur. Daarnaast is het nadeel dat als het lekt, het water er gewoon op blijft liggen.

Om het probleem iets duidelijker te maken: Onder de huidige douchebak zijn geen tegels aangebracht en de afvoer gaat ook onder de cabine de grond in. Een inloopdouche zou dus betekenen
-dat er opnieuw getegeld moet worden
-de afvoer verlegd of
-de inloopdouche van de grond af

Daarnaast loopt mijn plafond schuin af en heb ik niet heel veel ruimte om 'in te lopen'.

Vandaar dat ik dacht: oude cabine eruit. Kant en klaar ding erin (welke je in diverse prijsklassen hebt), afkitten en het is mij weer gezegend de komende 10 jaar.

Vermoedelijk qua prijs ook een stuk voordeliger en ik heb geen 2 linkerhanden dus monteren moet geen probleem zijn.
 

Aristonos

  • #6
Ik had die douchebak ook goed gekit. Maar bij een controle kwamen er toch enkele druppels water door de kit langs de wand onder de bak. Mijn mazzel is dat ik geen dicht getegelde ombouw heb maar een afneembare rand onder de bak. Dus kan ik zo zien of het droog blijft er onder. Ik had geen trek om alle kit tussen de bak en muur weg te halen.
Iemand adviseerde me van die kunststof hoeken te kopen. Dan de rand van de bak en de tegels heel goed ontvetten met ammoniak. En dan de kit goed in de hoeken doen, zodat het onder de hoekjes uit komt. Daarna gewoon het overtollige kit weghalen. Voordeel is dat je een heel klein kitrandje hebt tussen de muur en het kunststof hoekje. Voordeel is ook dat dit opbouw is en dus indien nodig gewoon makkelijk vervangen kan worden. En het staat ook niet eens lelijk. Het staat beter als die kitplakranden die je in de bouwmarkt koopt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ontvetten doe je met het biologische spul uit de groene fles, te koop bij elke super.
Ammoniak laat een lichte waas achter.
 

Aristonos

  • #8
Zonder reclame te maken. Wat is dat voor spul uit die groene fles ? Een schilder heeft mij altijd verteld te ontvetten met ammoniak. Maar we zijn nooit te oud om iets bij te leren .
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
We plaatsen hier geen merken maar het is gemakkelijk te vinden in de rekken van verschillende supers en ook andere winkels, er zijn maar weinig schilders die er niet mee werken.
 

Aristonos

  • #10
Tja,groene fles ??
Bedoel je schoonmaakmiddelen > Als ik google krijg ik dit soort dingen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Zie uw PB.
 

Aristonos

  • #12
We zijn eigenlijk helemaal afgedwaald om een ontvetter.Maar om terug te komen op het topic.Zo heb ik het dus opgelost met de douchebak.Dat wilde ik even delen. .Overigens heb ik geen PB in mijn inbox.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
Bij mij geeft geeft het aan dat de PB gelezen is.
 

Aristonos

  • #14
Ik heb helemaal niks ontvangen en niks gelezen. Zeker dat je iets naar mij hebt gestuurd ? Kun je het nogmaals proberen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Bij deze.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu