Douche wordt heel heet/koud - Furimat 441 Intergas

WannaBeKlusser

  • #1
Hallo forumleden,

Mijn douche heeft redelijke temparatuur schommelingen. Mijn C.V. ketel is een Encon Electronics Furimat 441 Intergas. Omdat ik het huis huur; heb ik er gewoon een simpele warm/koud kraan op zitten.

Er is iemand langsgeweest van de woningstichting; en die zei dat een thermo-kraan het probleem wel zou verhelpen...

Ook adviseerde hij de douche eerst vol warm aan te draaien, even te wachten; en daarna pas koud bijmengen. Helaas wordt de douche nog steeds af en toe heel koud en daarna weer heel warm. :(

Kan ik hier iets concreets tegen doen? tips? Behalve een thermo kraan zelf aanschaffen? En is dan het probleem voorgoed van de baan?

Mocht iemand hier ervaring mee hebben; en het liefst 'opgelost' :) dan bij voorbaat dank!

E
 

Speedypul

  • #2
Als je dit probleem alleen met douchen hebt zit er waarschijnlijk een waterbesparende douchekop op, dan moet je hiervan de doorstroombegrenzer verwijderen!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dan is waarschijnlijk u ww ntc defect.

Intergas ntc ww kk 200127 Intergas ntc ww kk

 

Freekcv

  • #4
Een furimat 441 zit in een intergas 220 hrw. deze heeft geen ntc,s utreg.
het meest waarschijnlijk is de koudwatertermostaat of de driewegklep .
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Het advies om een thermostaatkraan te monteren is mogelijk wel een oplossing, maar ook om het echte probleem te verdoezelen.

Het echte probleem is daarmee dus ook niet opgelost.

Of de hoeveelheid tapwater is te groot en wordt daardoor de temperatuur instabiel, of de warmwater thermostaat is ontregeld en /of defect aan het gaan.

Die ontregeling kan zijn onstaan door het defect gaan van de thermostaat of men heeft geprobeert deze themostaat te verstellen waardoor deze nu niet meer goed functioneerd.

Deze thermostaat is een heel nauwkeurig afgestelde thermostaat met een in en uitschakelverschil van ca. 2 graden, als er aan gedraaid is moet deze vervangen worden omdat het anders niet meer goed komt, gevolg de klachten die u omschrijft.

Daarnaast is de ketel wel bekent om hele kleine temperatuur schommelingen bij het tappen van warmwater maar dat is echt minimaal.

Als het probleem altijd al is zo ernstig is geweest is het mogelijk dat de warm en koud waterleiding bij de aansluitingen onder de ketel zijn verwisseld.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu