Douche putje vaak verstopt

Mike1388

  • #1
Hallo allemaal,

We hebben vorig jaar onze badkamer laten verbouwen door een aannemer. Alles is goed verlopen alleen ons doucheputje is erg vaak verstopt (zeker een keer maand). De bestaande leidingen zijn weer hergebruikt hier zat de wasbak altijd op aangesloten. Als we een ontstopper gebruiken gaat het weer een tijdje goed maar naar ongeveer een maand loopt hij weer over. Het lijkt mij niet normaal dat hij zo vaak ontstopt moet worden. Hebben jullie tips om dit probleem te lijf te gaan?

Groeten Mike
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dan ging ik weer terug naar die aannemer!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bij bestaande leidingen ligt het wat lastig de aannemer aansprakelijk te stellen, hij kan hier waarschijnlijk niets aan doen.

Misschien zit er ergens een prop haren in de leiding, dat komt nl. vaker voor.
Met een ontstoppingsveer kunt proberen de leiding te ontstoppen, die zijn te koop bij de bouwmarkt, ze zitten in een soort trommel met een draaiknop eraan, prima dingen voor kleinere leidingen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
bestaande leidingen zijn weer hergebruikt hier zat de wasbak altijd op aangesloten
En had je dan ook al het probleem met de wastafel, zoniet dan zit iets niet goed met aansluiting van die afvoer naar de douche put.
 

Mike1388

  • #5
Hallo Henk en Jan,

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Ik heb geen problemen met de wastafel die op dezelfde afvoer aangesloten zit als de douche. Als er een fout zou zitten in de afvoer van de douche is het dan niet zo dat hij altijd over zou lopen? Jan de tip die je gaf zal ik zeker gaan proberen.

Groeten mike
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ik bedoelde in oude situatie zat de wastafel op die leiding wat nu douche put is, als daar ook in verleden problemen waren.
 

Mike1388

  • #7
In de oude situatie waren geen problemen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Dus dan moet er wel iets met verkeerd aansluiten van doucheput dus dat heeft de aannemer gedaan
 

Biker

  • #9
Op zich kan er natuurlijk best iets in de oude leiding al zitten, bij een wastafel word over 't algemeen niet zo veel water verbruikt dan de douche.
Dus als de verstopping een heel stuk ervan af zit, gaat ie eerst de leiding vullen, en als bij wastafelgebruik deze niet helemaal vol komt merk je nog niets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu