Dichtstorten kruipruimte

Tobias

  • #1
Goedendag,

In onze woonkamer, en alleen in de woonkamer, hebben we een kruipruimte van ongeveer 60cm diep. Dan een overspanning van balken met daarop een houten planken bouwvloer (huis is van 1936), hieroverheen is een parketvloer gelegd.

Nou wil het geval dat die parketvloer veert op sommige plekken.
We willen de kruipruimte nou vol laten storten met beton om een perfect rechte en niet bewegende ondervloer te creeeren.
Wat is hiervoor een goed stappenplan?

Bedankt alvast,

Tobias
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Poeren metselen onder de balken lijkt me wat minder ingrijpend en u houdt de ruimte open voor leidingen etc. die nog aangelegd of veranderd worden.

Ook een balk dwars onder de bestaande balken maken en die ondersteunen met een paar poeren is een mogelijkheid die wat minder werk kost.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het volstorten met beton geeft een enorm gewicht op de ondergrond, die daardoor gaat zakken. Dus een niet bewegende vloer zit er niet in. :mrgreen:

grtz
Henk
 

Espaan

  • #4
Is het niet zo dat de parket vloer op een aantal plekken los is gekomen van de ondervloer? Zolang als de ondervloer niet veert heb je er ook niets aan om deze te verstevigen. In ons vorige huis hadden we ook een parket vloer die her en der veerde, maar dat lag gewoon aan het parket en niet aan de balken/vloerdelen eronder.

Nadeel van beton storten is ook dat je hout vochtig wordt vanuit het beton en ventilatie van de kruipruimte niet meer kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu