Deurbel hoger plaatsen zonder zichtbare bedrading

Stax

  • #1
Ik heb een videodeurbel gekocht. Deze werkt prima met de bestaande beltrafo, alleen zit mijn huidige deurbel maar op ca. 1 meter hoogte en dan zie je nét de gezichten niet. Ik moet de videodeurbel dus hoger plaatsen.

De huidige deurbel zit op een bakstenen muur die haaks op de deur staat, op ongeveer 25 cm van het deurkozijn. De bestaande bekabeling loopt in een gele elektrapijp door de spouw. Als ik de nieuwe bel 70 cm hoger plaats, dan zou dus de voedingskabel over de muur omhoog moeten lopen. Een kwaadwillende kan deze dan zo kapot trekken (en het ziet er natuurlijk niet fraai uit).

Heeft iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? De muur is niet afgevoegd, en is gemetseld met een donkergrijze specie. Ik zou deze verder kunnen uitslijpen, kabel erin en dan weer met specie opvullen, maar ik denk dat dan de kans op kleurverschil erg groot is...

Alle tips zijn welkom!
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
1. Nieuw gat maken, 70 cm hoger oud gat vullen

2. Blokje achter de bel plaatsen, waardoor deze onder een hoek komt te staan, en schuin omhoog gericht wordt. Bel blijft op dezelfde plaats, maar is wel op het gezicht gericht.
 

Stax

  • #3
Job_04 schreef:
1. Nieuw gat maken, 70 cm hoger oud gat vullen.
Okee dat is het beste ja, maar hoe kom ik dan 70 cm hoger bij de bedrading in de spouw en krijg ik die uit het nieuwe gat?
 

CV__

  • #4
Nieuw gat door beide muren + spouw en nieuw buisje.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat zit er aan de binnenkant van die muur?

Foto's van buiten en binnen zijn ook welkom.
 

Stax

  • #6


Dit is de situatie. Het is een tussenwoning uit 2001. De voordeur zit in een nisje, rechts ervan op de gemetselde buitenmuur zit de beldrukker/videobel. In de hal zit de meterkast met de trafo. De draden van de trafo (groen) lopen in de meterkast het plafond in en komen achter de huidige beldrukker uit de buitenmuur. Ik kan er verder dus nergens bij. De ruimte rechts van de hal (dus aan de andere kant van de muur waar de beldrukker zit) is de keuken. Door de muur heen boren is dus geen optie.

Helpt dit?
 

CV__

  • #7
Wat zit er in je spouw? Hoeveel lucht? En heb je een kruipruimte?
 

Stax

  • #8
Geen idee wat voor isolatiemateriaal er in de spouw zit. Een kruipruimte is er niet.

Ik maak morgen wel even wat foto's.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Als je hem perse op die muur wilt houden, zal je door een voeg heen kunnen met de kabel. Een beetje kleurverschil valt niemand op (behalve jezelf).

Past het ook op het muurtje naast de deur?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu