Designradiator en stromingsbuis

Blub

  • #1
Even de situatie: ik heb een designradiator aan de muur hangen van 2 meter hoog en 30 cm breed. Die is er destijds door de bewoners opgehangen. De leidingen hangen erboven. Echter, de radiator is lek, ik heb deze in het verleden als eens van de muur gehaald en het roestige plekje opgeschoond en opnieuw gelakt, maar twee maanden later is het weer zover: een plasje water onder de radiator.

'Lang' verhaal kort, nieuwe sierradiator. Nu wil ik graag de huidige aansluitingen op de muur -en de leidingen- natuurlijk behouden. Ik weet inmiddels dat er een stromingsbuis in moet (in de retour: aan- en afvoer zitten namelijk bovenin) en ik hoef geen ontluchtingskraantje te monteren want de lucht zal stijgen. Toch?

Dan mijn echte vraag: het model radiator dat er nu hangt (volgens mij standaardmodel Colima van de Praxis) is toch helemaal niet geschikt voor een stromingsbuis? Dat verklaart waarom alleen de linkerzuil warm wordt als de verwarming aanstaat?

Ik heb wat foto's gemaakt, dit is linksboven;


Rechtsboven


Bovenaanzicht. Volgens mij is dit een probleem, ik kan namelijk op geen enkele radiator een aansluiting als deze vinden (dus verticaal erop), ook het standaardmodel van de Praxis heeft deze aansluitingen niet, maar is verder identiek.


Ter info, nu zit er wel een kraantje;


Dit is het lek dat er nu zit,


En het zijaanzicht wat voor mij de reden is te denken dat een stromingsbuis niet gaat passen


Ik wil graag dezelfde radiator terug, maar volgens mij gaat dat niet lukken (ervanuitgaande dat ik dan graag wel alle drie de verticale elementen warm wil hebben..). Alvast bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Dit soort radiatoren werkt niet met een stromings buis.
 

Blub

  • #3
Dat was ook mijn idee, hoe werkt dit model dan wel?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb het vermoeden dat de aansluiting op de radiator (ook) lekt, eerste foto.
 

Blub

  • #5
Yep, ik denk dat het vandaar naar onderen lekt, en de aansluiting op de onderkant daardoor nat werd en later is gaan roesten. Hij hing er al toen ik hierin kwam, mijn conclusie is al dat er een nieuwe moet komen :)

Eigenlijk wil ik dus een radiator terug die dezelfde bovenaansluiting heeft als op foto 3; er zit 20cm tussen beide leidingen. Hangt er nu een standaardmodel of niet? (aangezien ik geen vergelijkbaar model heb zien hangen bij Praxis noch Karwei).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu