Designradiator electrisch verwarmen

Adam

  • #1
Ik zit met het volgende probleem...

Al een maand ben ik mijn appartement flink aan het verbouwen en nu is de badkamer aan de beurt.
Omdat in de nieuwe indeling de radiator verplaatst moest worden waren de kunststof slangen (die in een dunne (16mm binnendiameter) mantel in het cement liggen) te kort.
Ik heb een AMBO verdeler met M22 doppen, en had zelf al wat gerotzooid en geprobeerd er een stuk tussen te zetten bij de verdeler om de extra 50cm in de badkamer te krijgen.
Vanwege tijdsdruk had ik besloten er een cv bedrijf bij te halen om het werk te doen. Die mannen zijn gisteren geweest en hebben meer kwaad dan goed gedaan. Na eindeloze pogingen om een nieuwe 14mm kunststof buis te trekken (terwijl er 12mm in lag) hebben ze mn nieuwe vloer weer grotendeels open gehakt (met een boor!) om erachter te komen dat het tóch allemaal niet ging lukken met die dikke slang.

Nu is de tegelzetter bijna zover dat het deel waar de radiatoraansluitingen zitten betegeld moet worden en ik wil hem niet verder vertragen.

Ik overweeg de radiator elektrisch te verwarmen (dat is toch altijd mogelijk?), maar vind écht weinig informatie over zulke elementen.

Kunnen jullie (zonder een oordeel te doen over kwaliteit) me een beetje in de goede richting sturen en wat merken noemen van zulke elelementen? Ik wil er iig een (klok)thermostaat op aan kunnen sluiten en het geheel moet in een zeer strakke antraciet en chromen designbadkamer komen.. Wit is dus niet de beste kleur..

Alvast bedankt
 

Bbtb77

  • #2
Google, eerste hit

Snap alleen niet waarom de cv-mensen er niet gewoon een stuk leiding aan hebben geperst.
 

Adam

  • #3
Dat snap ik ook niet, bovendien had ik dát gevraagd / voorgesteld én gezegd dat een 14mm buis nooit zou passen (ik was van plan een 10mm buis te halen, maar dat was slechts verkrijgbaar per 50 meter en dat werd me te gortig).
Ik hoef ze denk ik niet te vertellen waar ze hun rekening voor 12 manuren en materiaal kunnen stoppen...

Ik heb ook flink gegoogled voordat ik postte maar heb nog niet het juiste gevonden..
Heel veel electrische verwarmingszaken maar heel weinig bestemd voor in de radiator en wat ik heb gevonden is wit en merkloos..
 

Adam

  • #4
Ik bedoel dit idee, maar dan heb ik wat meer keus nodig..
(produktlink niet meer werkend)
 

Bbtb77

  • #5
Misschien toch maar een echte professional er bij halen en kijken of er nog wat te redden valt. Elektrisch verwarmen is duurder, en laat de badkamer nu ook nog eens de ruimte zijn waar het hardst wordt verwarmd.
 

Adam

  • #6
Ja, dat wil ik maar wat graag, maar hoe vind ik op één dag notice een professional die me niet zo belazert als het vorige bedrijf, dat was ook een groot cv en loodgietersbedrijf...
 

Bbtb77

  • #7
Gewoon rondbellen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Ga eens even kijken bij een sanitair spreciaal zaak.
Deze kunnen veel radiators leveren, en van elk merk is er bijna ook een elektrische oplossing.
Er zit dan onderop de lans die in de radiator gaat, een thermostaat klok die je in kunt stellen.
Soms zijn die radiators ook nog eens vanaf fabriek met olie gevuld voor een betere warmte afgifte.

Maar ik zag laatst in een folder van een grote DHZ zaak dat ze ook losse elementen verkopen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Ik weet 100% zeker dat de rood/gele bouwmarkt inschroef elementen verkoopt tot 2500 watt.
deze komen in plaats van een puntstuk en passen in elke radiator.
Vulkraantje erop ontluchter erop en een blinddopje en je kan verwarmen.
 

Chathanky

  • #10
Wat ik me dan weer afvraag hoe de expansie van het water wordt opgevangen.
Wellicht verstandig om de radiator niet in zijn geheel af te vullen.
Het klopt dat bouwmarkten dit ook verkopen. Lees in iedergeval goed de gebruikersinstructie voor het voorgaande wat ik schreef, daar zal best over na gedacht zijn.
 

Adam

  • #11
Bedankt voor de antwoorden,

Gisteren heb ik nog twee loodgieters over de vloer gehad die beide hebben gezegd dat ik nooit meer een buis door die loze mantel krijg. Er was één mogelijkheid om het goed te doen en dat was de eerste keer en dan had het idd de voorkeur gehad slechts een half metertje te verlengen.

Als je een watergevulde radiator elektrisch verwarmt moet je idd expansieruimte laten, dat staat in de gebruiksaanwijzing van een paar van die elementen die ik heb gezien.
Gisteren heb ik contact gehad met een aantal specialisten op het gebied van elektrisch verwarmen en uiteindelijk heb ik nu op het netvlies wat er (denk ik) ongeveer moet gebeuren.
Ik neem mijn bestaande radiator, met elelment, en dat element moet geschikt zijn om door een universele klokthermostaat aangestuurd te worden. Dan trek ik door de (nu loze :x ) cv mantel een nieuwe of laag belaste electra groep. Sleufje frezen naar bestaand lichtschakelpunt en daaronder een design klokthermostaat op een muurdoosje. Dan ziet het geheel er niet storend uit, en wie weet als de radiator uiteindelijk na een aantal jaar het toch begeeft neem ik alsnog wel een speciale oliegevulde uitvoering.
Het valt me wel op dat deze oplossing vrij weinig wordt toegepast en dat vooral de (veel duurdere) elektrische varianten worden aangeboden die af fabriek geleverd zijn. Toch garandeert de fabrikant van de elementen dat het gebruik ervan geen schadelijke gevolgen heeft..
iig kan ik de tegelzetter weer door laten werken.

Ik kan jullie wel vertellen dat ik écht boos ben op het bedrijf dat me met deze ellende heeft opgezadeld.

Als julllie nog een voorbeeld hebben van een beetje een fraaie thermostaat houd ik me aanbevolen.. :wink:
 

Adam

  • #12
Trouwens, meer tips over het koppellen van een thermostaat aan zo'n electrisch element zijn altijd welkom, ik heb vanmorgen al een paar bedrijven gemaild en hoop vandaag de materialen te bestellen..
 

Adam

  • #13
Ok, ik heb een mooie set aangeschaft; draadloze thermostaat, kleine designontvanger aan inschroef element die onderin de radiator gaat en een vermogen van 1500 watt. Speciale olie voor in de radiator en als het goed is kan wanneer de boel over een paar weken geleverd wordt lekker warm gedoucht worden, en het mooie is dat nu er een aparte klokthermostaat is voor de badkamer..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu