Defecte sensor ketel

H

  • #1
Beste forumleden,

Kan het zo zijn dat als de censoren kapot zijn in de ketel, dit te maken heeft met de hoge energie afrekening omdat je als maar warmte blijft vragen maar de kamer( radiatoren ) niet op temperatuur komt de ketel continue aanslaat??

Groeten Hum
 

Xr8

  • #2
Vaak vragen de sensoren niet de warmte. Een defecte sensor geeft vaak een storing aan bij de ketel. Zolang de kamerthermostaat geen warmte vraagt zal de ketel niet voor cv gaan branden.

Een defect 3 wegklep kan daarentegen wel voor behoorlijke stookkosten gaan zorgen. De ketel gaat dan de warmwater voorziening proberen te verwarmen maar de klep gooit deze warmte in de cv installatie. De ketel zal daardoor enorm lang doorstoken.

Dit is echter te merken door een enorme warmte in de woning.

Succes.
 

H

  • #3
Bedankt voor de reactie Xr8.

Omdat de kamer niet op temperatuur kwam stond de kamertermostaat vaak 23-25 graden. Vandaar dus de hoge stookkosten. In de woonkamer kwm ik een kw tekort. Klopt het daarnaast ook dat convector radiator past werkt bij een aanvoer boven de 70 graden?
 

Fixie

  • #4
Ja dat klopt.
 

Xr8

  • #5
Als deze convector in een put zit dan gaat deze beter werken naarmate de watertemperatuur oploopt.

Is het een staand model dan kan deze ook best bij een lagere watertemperatuur werken. Je hebt tegenwoordig zogenaamde Low H2O uitvoeringen welke bij lagere watertemperaturen goed werken.

Thermostaat op 23 tot 25 graden zal logischer wijs tot een hoger verbruik leiden. Mogelijkheid is het plaatsen van radiatoren met meer vermogen.
Indien het een HR ketel betreft zal dit het rendement positief beinvloeden.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu